Певач из Босне и Херцеговине Дино Мерлин распродао је карте за три београдске Штарк арене и тренутно су у продаји карте за четврту. Један од највећих хитова у његовој каријери је и дует који је урадио са Весном Змијанац "Јорговани", међутим, на Веснином солистичком концерту у Београду није се појавио да са њом ране уз раме отпева песму.

Весна Змијанац пре пар година, када је и правила концерт, говорила је на ову тему и открила зашто није звала Мерлина да јој буде гост на концерту.

Фото: АТА имагес

 

 

- Са њим све иде јако компликовано, ја нисам чак ни хтела га питам, ни да га зовем. Направила би се општа пометња. Он да буде гост са неколико песама, то никоме није радио. А да га цимам са оноликим оркестром и целом оном скаламеријом за пола песме, не иде. Ако Бог да, када будем правила концерт у Сарајеву, биће ми гост - објаснила је Весна тада за "Ало".

Да подсетимо, песму "Београд" највеће балканске звезде Светлане Цеце Ражнатовић написао је управо Дино Мерлин, а певачица је проговорила и о непознатим детаљима њихове сарадње.

- Дино Мерлин је за мене наменски направио једну песму, а то је “Заборави“. Када смо се ми срели као што је он рекао, тада, захваљујући мом бившем партнеру који га је познавао. Дино Мерлин и ја смо се срели у хотелу у Швајцарској, сећам се сваке реченице тада. Донео је “Заборави“, која ми се одмах допала. Након тога ми је рекао: “Донео сам једну песму која је дуетска, али ја не могу да је снимим због познате ситуације у том моменту. Али пошто ти имаш најспецифичнију емоцију у гласу, мислим да ћеш ти једина то знати да донесеш“.

Фото: АТА имагес

 

 

- Мени је то јако импоновало када ми је он то рекао, поготово девојци која има 20 година. Узела сам песму “Београд“, иако је била дуетска. Донела сам ту песму у Београд, код Марине Туцаковић и Александра Радуловића Футе, међутим то се њима није допало. “Заборави” да, али “Београд“ не. Међутим, ипак сам одлучила да на албуму “Фатална љубав“ убацим песму “Београд“. У свему ми је помогао Оливер Мандић, јер у том тренутку није било дела: “Ово сећање, руши мени све, мој Београде, загрли ме...“. Ту смо дописали музику и текст, склопили смо све и то је постао хит за сва времена. То је истинита прича, можда је Мерлин заборавио, али ја нисам - започела је Цеца и признала да је требало да она и Дино Мерлин понове сарадњу, али до тога није дошло.

- Једном приликом сам се након свега чула са Мерлином, почетком 2000-их. Требали смо поново нешто да сарађујемо, међутим, после се никад нисмо више чули. Лепо смо причали, разговарали... Интересантно је да ми је све песме Дино поклонио. У тренутку када су излазиле песме, нисам смела да узмем ризик на себе и да га потпишем. То јесу његова дела и не може нико да спори. Тада су биле усијане главе и нисам желела Мерлину да правим проблеме. Размишљала сам да човека не доведем у било какав проблем.

Цеца је прокоментарисала и то што је била покренута петиција против одржавања Мерлинових концерата у новембру у Србији.

Фото: АТА имагес

 

 

- То је већ политика. Нема везе са музиком. Разумела бих да су се бунили када је Мерлин требао први пут да дође у Београд, па да кажеш, имаш људе који га воле или не... Али човек, долази већ трећи пут у Београд. Шта је он ново рекао да би се подигла прашина. Не мешајте политику у музику, то су два различита света. Београд се показао као град који је одувек био добар домаћин. Поносна сам на моју земљу која није злопамтило, брзо праштамо. Време ће показати да ли су то предности или мане. Свашта смо преживели, поготово земље бивше Југославије. Не говорим ово да бих правила себи терен у Сарајеву или Загребу. Публику из свих земаља позивам на Ушће. Никада се никоме нисам додворавала, нити сам за некога рекла ружну реч, чак ни онима који су знали да буду безобразни и непристојни. Ово говорим као човек, јер трошимо енергију на негативне ствари.

БОНУС ВИДЕО: