Подсетимо, иако је било одлучено од стране европске куће фудбала (УЕФА) да се меч АЕК Атина - Динамо Загреб одигра без гостујућих навијача, Загрепчани су успели да дођу до Грчке, започели су у понедељак 7. августа велику тучу, а у њој је 29-годишњи Грк Михалис Кацурис изгубио живот.

А док је за све приведене, њих 105, одређен притвор, јер полиција још увек није успела да утврди ко је тачно ножем убио 29-годишњег навијача АЕК-а (преминуо је од последица убода у руку, искрваривши), у Ниону је швајцарски огранак присталица поменутог грчког клуба дошао пред седиште УЕФА.

Уз скандирања и песме, имали су и транспарент:

- Избаците нацисте из фудбала.

 

 

Подсетимо, УЕФА никога није казнила за поменути инцидент, само је одложено одигравање меча у Атини, па ће се прво поменута два клуба састати у Загребу, у уторак увече, а за викенд у Грчкој.

Проблем за грчке власти - где и како држати ухапшене Хрвате?

Како јављају грчки медији, тамошње службе настоје да идентификују извршиоца убиства Кацуриса ДНК тестирањем и због тога детаљно испитују све расположиве предмете које су имали навијачи Динама, као што су ножеви, палице, металне шипке, камење, димне бомбе, капуљаче, рукавице, спрејеви. А то ће мало потрајати, због преко стотину ухапшених.

Њих, док траје суђење, сада размештају по различитим установама, а трага се за најбољим решењима како не би дошло до сукоба унутар зидина затвора између групица Хрвата и већинске, грчке групе затвореника.

Портал "Прото тема" иде чак дотле да тврди како грчке власти морају да воде рачуна и о томе да Хрвате не ставе близу српских притвореника, плашећи се и сукоба између тих група, мада остаје нејасно на које то Србе у грчким затворима аутори текста мисле.

Докле је стигла истрага? 

Полиција користи снимке са сигурносних камера да би идентификовала и лоцирала убицу. 

На снимцима сигурносних камера види се да су групу навијача Динама до места убиства предводиле две особе.

Камера је снимила и полицајце на мотоциклима како посматрају из даљине, а да притом не интервенишу, мада су они у свом излагању на суду истакли да су, тако малобројни у односу на педесет или више пута већу масу хулигана - само пратили њихово кретање, обавештавали надлежне и тражили појачање.

Ево и материјала који је објавила поменута "Прото Тема" на свом интернет сајту и Јутјуб каналу, а на коме се могу видети и делимични снимци сукоба - трчање (с десна на лево) навијача АЕК-а ка групи Хрвата за коју су чули да су дошли код њиховог стадиона, а онда бежање Грка пред бројнијом и свим и свачим наоружаном групом "Бед блу бојса", којима су изгледа помагали навијачи Панатинаикоса:

Ухапшени су оптужени за четири кривична дела, укључујући убиство из нехата, и седам прекршаја. 

За сада још увек није пронађено оружје, односно нож, којим је извршено убиство Кацуриса.

Бонус видео: Навијачи Олимпијакоса и Звезде заједно скандирали "Косово је Србија"

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".