Председник Хрватске Зоран Милановић оценио је данас да грчке власти сада треба да пусте велику већину хрватских држављана који су приведени након нереда и сукоба Бед блу бојса и навијача АЕК у којима је погинуо грчки навијач.

Он је рекао да полиција има право да приведене навијаче држи пет дана.

- Очекујем да се врло брзо, а то значи у ових пет дана колико им закон даје, издвоје одговорни, они који су стварно одговорни, ако таквих има - рекао је Милановић и додао да тих пет дана сад истиче.

Он је казао да сада грчка власт може да држи свих 100 притворених кроз "некакав фризирани притвор" и да би то имало елементе "крвне освете или колективне одговорности", пренео је портал Индеx.хр.

Фото: Танјуг/фото Хина/ Адмир Буљубашић/нр

 

 

- И ако им свима дају притвор, 100 људи, независно због чега су они ишли доле, ишли су да се млате, а то не могу да подржим, то је напросто чудно понашање, али грађани имају своја права. Околности тог губитка живота, убиства нису разјашњене, не зна се - рекао је Милановић за Дневник Нове ТВ.

У нередима у атинској четврти Неа Филаделфија, у понедељак је смртно страдао навијач АЕК-а Михалис Кацурис (29) који је преминуо је од више убода ножем задобијених током туче више десетина навијача која се догодила дан пре утакмице трећег кола квалификација за Лигу шампиона на стадиону АЕК-а. Због повреда су збринута још четири Грка и четири Хрвата, а ухапшено је око 100 људи, углавном навијача Динама.

БОНУС ВИДЕО: