Због радикалних принципа којих се придржава Јелена Ђоковић, а са њом и њена породица, један део јавности је подржава, док други има замерке. Начин исхране је посебно у центру пажње.

Интересантан је став супруге Новака Ђоковића о кафи и кофеину. Јелена је у свом блогу од пре неколико година писала на тему "Како сам открила шта је најбоље за моје здравље". Том приликом се позабавила управо једним од најпопуларнијих напитака откако постоји свет – кафом. Кофеином, да будемо прецизнији.

- Не пијете кафу? Баш никад? Чак ни ујутру? Сигурно? Како онда остајете будни цео дан – питала је Јелена пратиоце и открила да ни она не конзумира кафу.

Фото: Профимедиа

 

 

– Не користим кофеин ни у каквој форми. Чак ни у зеленом чају. Можда кафа не представља порок за већину људи, али мени је порок све што би могло да код мене изазове зависност које не бих могла да се ослободим. Никад ми се није допадала помисао да изгубим контролу над својим телом. 

– Ако не користим кофеин, како бих се опустила, одржала фокус и остала будна, шта је алтернатива? Мало сам истраживала и добила много добрих идеја и предлога. Пронашла сам сврху у промени начина размишљања о храни, вежбању, здрављу генерално. Све је добило више смисла када сам уложила више времена како бих то боље разумела.

Фото: Профимедиа

 

 

Другом приликом Јелена је открила да је пробала кафу кад је била млађа.

– Није ми се допала. Заправо, повраћала сам целе ноћи после тога.

Дакле, замена за кафу могла би да буде – здрава храна.

БОНУС ВИДЕО: