Савет министара Босне и Херцеговине на данашњој хитној телефонској седници није изгласало одлуку о проглашењу Дана жалости у целој БиХ након што је дошло до стравичних убистава у Градачцу.

Предлог је био да Дан жалости буде у среду, пише Клиx.ба.

Седница је почела у 9.30, а министри су имали рок до 12 часова да се изјасне. Министри из РС Ненад Нешић и Сташа Кошарац су гласали против.

Иако је у међувремену заменица министра за људска права и избеглице БиХ Душка Јуришић на Фејсбуку објавила да ће одлука бити изгласана, на крају ипак није било потврде. У међувремену је Влада РС прогласила дан жалости због убистава у Градачцу, те позвала Владу ФБиХ да учини исто.

Фото: Друштвене мреже

 

 

Да ли је спорно што се одлука доноси на нивоу БиХ, па се надлежности и у овом трагичном случају спуштају на ниво ентитета није јасно, међутим оно што је одлука Савета министара јесте да нема дана жалости.

Сахрана Низаме Хећимовић биће данас, а породица је замолила да званичници не долазе.

Крвави пир Нермина Сулејмановића

Подсећамо, Нермин Сулејмановић, који је починио троструко убиство, почевши од своје невенчане супруге Низаме Хећимовић, већ је пријављиван полицији за насиље у породици.

Он је убио је своју супругу испред викендице у месту Сибовац, недалеко од Градачца, док је њихова ћерка лежала у локви крви и плакала.

Како се могло видети на узнемирујућем снимку који је сада обрисан, он је питао несрећну жену зашто га је пријавила полицији, а она је одговорила да се бојала за себе и дете.

Након што је претукао и убио своју невенчану супругу, Нермин је убио још двоје људи, оца и сина (23), турске држављане, Џенгиз Ондера и Џенгиз Дениса. У крвавом пиру је рањена и мајка, тачније супруга убијених, која се налази у животној опасности на Клиници за анестезиологију и реаниматологију у Тузли.

(Клиx)

БОНУС ВИДЕО: