Savet ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj hitnoj telefonskoj sednici nije izglasalo odluku o proglašenju Dana žalosti u celoj BiH nakon što je došlo do stravičnih ubistava u Gradačcu.

Predlog je bio da Dan žalosti bude u sredu, piše Klix.ba.

Sednica je počela u 9.30, a ministri su imali rok do 12 časova da se izjasne. Ministri iz RS Nenad Nešić i Staša Košarac su glasali protiv.

Iako je u međuvremenu zamenica ministra za ljudska prava i izbeglice BiH Duška Jurišić na Fejsbuku objavila da će odluka biti izglasana, na kraju ipak nije bilo potvrde. U međuvremenu je Vlada RS proglasila dan žalosti zbog ubistava u Gradačcu, te pozvala Vladu FBiH da učini isto.

Foto: Društvene mreže

 

 

Da li je sporno što se odluka donosi na nivou BiH, pa se nadležnosti i u ovom tragičnom slučaju spuštaju na nivo entiteta nije jasno, međutim ono što je odluka Saveta ministara jeste da nema dana žalosti.

Sahrana Nizame Hećimović biće danas, a porodica je zamolila da zvaničnici ne dolaze.

Krvavi pir Nermina Sulejmanovića

Podsećamo, Nermin Sulejmanović, koji je počinio trostruko ubistvo, počevši od svoje nevenčane supruge Nizame Hećimović, već je prijavljivan policiji za nasilje u porodici.

On je ubio je svoju suprugu ispred vikendice u mestu Sibovac, nedaleko od Gradačca, dok je njihova ćerka ležala u lokvi krvi i plakala.

Kako se moglo videti na uznemirujućem snimku koji je sada obrisan, on je pitao nesrećnu ženu zašto ga je prijavila policiji, a ona je odgovorila da se bojala za sebe i dete.

Nakon što je pretukao i ubio svoju nevenčanu suprugu, Nermin je ubio još dvoje ljudi, oca i sina (23), turske državljane, DŽengiz Ondera i DŽengiz Denisa. U krvavom piru je ranjena i majka, tačnije supruga ubijenih, koja se nalazi u životnoj opasnosti na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju u Tuzli.

(Klix)

BONUS VIDEO: