Александар Ђорђевић (55), Предраг Даниловић (53) и Иво Накић (57) играли су заједно у Партизану и под командом Жељка Обрадовића освојили су евролигашку титулу 1992. године.

Чувена Салетова тројка донела је велико славље, али је у тиму био сукоб лидера. Ђорђевић и Даниловић у једном периоду нису причали један са другим, али се то није видело на терену.

Управо је чувени хрватски кошаркаш о томе причао.

Фото: Н. Параушић

 

 

- Ако они кажу, тако је и било. Посвађали су се и раније. Даниловић је био жељан, амбициозан, није дао, био је безобразан позитивно што би рекли. Сале исто, да не кажем какав је био, нормално да ту сад... На терену се то није видело, ми то знамо. Има тих ситуација, антагонизама у екипи, није то ништа ново ни чудно, играли су 10 година за репрезентацију и владали са осталим играчима. На крају крајева сви смо били ми још клинци, жељни доказивања. Не шљивиш никога, мислиш да си увек у праву, не размишљаш да ли јеси, већ газиш и идеш напред, свашта се ту дешава - почео је Накић причу у подкасту "Јао Миле" код бившег кошаркаша Милета Илића.

Фото: М. Вукадиновић

 

 

Затим се вратио на причу о Даниловићу и Ђорђевићу.

- Истина је да су они били лидери Партизана. Сале је био лидер од малих ногу, још као клинац се тако поставио, исто тако и Предраг, само мало другачије. Наравно, ништа то не би могло без осталих играча, сви су дали допринос. Драгутиновић је чувао најбоље играче, Копривица је био фајтер, изгледа опуштен, а био је озбиљан и могао је да се потуче са било ким. Тешко да би то било као што је било.

БОНУС ВИДЕО: