Љубиша Самарџић остварио је много незаборавних улога, али једна од најпопуларнијих је полицајац са Петловог брда из истоимене серије, која се ових дана репризира на Јавном сервису.

Није му било лако да изађе на крај са четири жене, бивше и садашње, које су га редовно „саслушавале“, али ни са децом.

Ћерке су играле Бранка Катић, Катарина Радивојевић и Тијана Вукотић, а сина – Марко Стојиљковић. Јасна, Соња, Тања, Давид и најмлађи члан велике породице инспектора Бошка Симића, беба по имену Александар.

Фото: репринт ТВ Новости

 

 

Док су Бранка и Катарина направиле завидну каријеру, Тијана и Марко нису остали у свету глуме. Она је завршила ветерину, а он се заинтересовао за другу врсту „седме уметности“ и постао филмски критичар.

Појавио се, додуше, у једној епизоди „Отворених врата“, и то је било све. Више му је пријала друга страна камере. Пре извесног времена преселио се у Словенију, код девојке, али редовно долази у Србију да би присуствовао филмским фестивалима.

Фото: Принтскрин/Фацебоок/Marcus Lestate

 

 

Како стоји у Марковом профилу на Фејсбуку, критиком се бави у „хеви метал стилу“. Има и свој блог „Филм на дан“, у коме анализира актуелна остварења и утиске са домаћих и међународних филмских манифестација. Имиџ је мало променио, данас има дужу косу и браду, али – лако ћете га препознати.

БОНУС ВИДЕО: