Оштар цик, гласно лајање и — да — цвиљење и плач. За власника штенета који воли, тужни звуци као што су цвиљење и плач могу бити најтежи за решавање. Штене које плаче цепа ваше срце.

Па зашто ваше штене плаче?

Зависи, али често можете да нагађате на основу тога када се плач догоди.

Разлози због којих би пси могли да плачу

- Штенци могу да плачу из неколико разлога", каже Зази Тод, др и аутор књиге Ваг: Тхе Сциенце оф Маке Иоур Дог Хаппи. Од старости од 3 до 6 недеља, штенци плачу када су далеко од гнезда. Њихов плач тера да их мама пронађе - каже Тод. У овом случају, плач је природно понашање које мајци даје до знања када штенацима нешто треба.

То такође сугерише да плакање може значити излет на отвореном.

- Ваше штене можда плаче када је у кући јер ће можда морати да оде у тоалет“, каже Тод. Као део вашег кућног тренинга, у овом случају је добра идеја да пожурите своје штене напоље.

Неки власници кућних љубимаца плач тумаче као жељу да буду нахрањени. Али ако се придржавате редовног распореда храњења који сте успоставили уз помоћ свог ветеринара, не би требало да храните своје штене између оброка.

Плач и цвиљење такође могу бити сигнал да ваше штене болује. То је мање уобичајено, али ако сте искључили друге узроке, обавезно се обратите свом ветеринару о овој могућности.

Суштина је да штенци понекад плачу када су под стресом. Ако обратите пажњу, обично можете схватити шта изазива тај стрес и пронаћи начин да помогнете свом штенету да се осећа боље, пише Даилy Паwс.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".