Раније поподне и начелник Северно бачког округа Бојан Шоралов је потврдио, да се инцидент догодио у насељеном делу Палића, у улици Лајоша Кошута, а после данашњег инцидента мештани се, како тврде, осећају небезбедно.

- Повређен је регуларни мигрант, има документ, из Ирака је, има 25 година, а у болницу је одвезен са више убодних рана у пределу стомака. Он је оперисан, али у току поподнева живот му је још увек био угрожен. Безбедност у Суботици јесте угрожена, имамо безбедносни проблем док има миграната у Србији, али настојимо што више да га умањимо, рекао је начелник СБО, Бојан Шоралов.

Мештани насеља Палић кажу да се осећају узнемирено, после још једног физичког сукоба миграната.

- Наш страх не умањује чињеница да је мигрант повређен хладним, а не ватреним оружјем, као у ранијим случајевима, у којима су преминули мигранти од ватреног оружја. Како смо чули, он је избоден ножем и живот му је угрожен, каже мештанка Палића и додаје да то и људима ствара немир, јер ту у околини живе.

Људи из улице где се десио инцидент кажу, да су изгледа обојица сукобљених миграната боравили у пансиону истог објекта, а разлог физичког обрачуна још се званично не зна, пошто је увиђај трајао више сати.

Полиција и Хитна помоћ су убрзо били на месту сукоба миграната, а мештани околних улица тврде, да се у тој кући окупљају мигранти већ дуже време, а да је полиција данас одвезла са места догађаја више од десет миграната.

- Људи са Палића и оближњих насеља Хајдуково и Макова седмица страхујемо чим се помену сукоби миграната. Срећемо их на палићким улицама, довозе их таксисти са, најчешће, сомборским регистрацијама. Посебно смо забринути због деце, јер не знамо где све бораве, каже мештанка Палића.

- Срушено је и неколико викендица које су празне већ годинама на Палићу, припадале су бившим предузећима, како би безбедност била боља и да не бораве мигранти у тим напуштеним викенд кућама, јер све чешће долази до инцидената, а неки су и наоружани, каже Палићанин за Курир.

Рањени мигрант је како тврде мештани викао у помоћ, на страном језику, па је неко позвао полицију, а пуних неколико сати је вршен увиђај након што је тешко повређени Ирачанин пренет у болницу.

БОНУС ВИДЕО:

КРВАВА ТУЧА У РОЖАЈАМА: Ножем повређене три, ухапшене две особе

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".