Астролошки гледано, август је веома тежак месец, јер су Плутон, Нептун, Венера и Сатурн ретроградни, а ускоро ће им се придужити и Меркур.

То подразумева да све касни, мало ко кога разуме, а планови се одлажу. Уколико треба да донесете важне одлуке у августу, веома је битно да их одложите на јесен, јер је планетарна ситуација таква да лако можете да се преварите у процени. 

Због ретроградног хаоса на небу знакови који ће највише патити у августу су Девице, Близнаци, Ваге, Бикови и Рибе.

Фото: Профимедиа

 

 

ДЕВИЦА

Марс у вашем знаку донео вам је потребу за иницијативом и залагањем, али некако увиђате да сваки ваш труд пада у воду. Због тога сте нервозни и лако улазите у конфликте. Имате потребу да замерате другима како воде свој живот, а то доводи до великог неразумевања. Када Меркур крене ретроградно 24. августа имајте у виду да ће ваша рационалност бити умањена.

БЛИЗНАЦИ

Ви сте један од знакова који је на великом удару од Сатурна из Риба и Марса из Девице. Све вам смета, а имате пословне и породичне проблеме. Растрзани сте на све стране, а свака ваша иницијатива делује као узалудна. Ретроградни Меркур ће вам донети хаос крајем месеца, па будите опрезни шта потписујете.

ВАГА

Увиђате да вас тера неки малер и да сте нервозни, али не разумете шта вам се дешава. Збго ретроградне Венере сте емотивно збуњени, па размишљате о људима из прошлости. Сваки покушај да се вратите на старо може да доведе до емотивног колапса.

Фото: Профимедиа

 

 

БИК

Иако је Јупитер (планета среће) у вашем знаку, па вас чува, због ретроградне Венере сте склони непромишљеним потезима. Веома је важно да немате велика очекивања до 4. септембра. То се односи на пословни и приватни живот. Тренутно идете корак напред, а назад два.

РИБЕ

Сатурн је почео да ради своје, па сте под судбинским ударом, који повремено не можете да поднесете. Желите да мењате комплетан живот али не знате одлаке да кренете. Пословна и приватна партнерства ће бити на тесту од 24. августа.

БОНУС ВИДЕО: