Милић Вукашиновић (73) је током прошле недеље примљен у Ургентни центар, када су након ултра звука утврдили да му је хитно потребна операција анеуризме на нози.

Тежак захват су доктори успешно обавили, и чувени рокер је изашао из болнице, опоравља се код куће, а за "Блиц" открива како се осећа.

- Врло тешка операција, трајало је два сата, променили су ми вену на левој нози, било је компликовано. Целу бутину су ми изрезали да би извадили анеуризму која је била увећана пет пута, и уградили су ми вештачку вену. Анеуризма када пукне, умирете за два минута, а мени је претила опасност да ће ми ампутирати ногу, срећа па су ми спасили живот. Пријатељи су ми обезбедили најбоље докторе – започео је Милић Вукашиновић који је затим испричао када су почели болови.

Фото: Милутин Лабудовић

 

 

- Одједном је почела да ме боли нога од колена до стопала, то је било 15 дана малтене неиздрживих болова. Нисам знао шта је, али сам био сигуран да има везе са крвним судовима. Имао сам отеклину на бутини за коју сам мислио да је масно ткиво, то сам имао више од пола године. Жена ме је молила да идемо на ултразвук и отишли смо на крају јер је болело и било је тврдо - рекао је певач, те је додао:

- Доктор када је видео, запрепашћен ме је питао како сам могао да помислим да је реч о масном ткиву и одмах ме је послао у Ургентни центар да закажем операцију. Тамо су ме ставили на скенер, па су видели да и друга нога има четири анеуризме, које срећа, нису толико критичне.

Милић каже да су цигарете главни узрок његовог здравственог проблема.

Фото: sarics

 

 

- Болело ме је све јер су се нерви укљештили, били су скроз згњечени, и сада ме боли цела нога. Опоравак ће трајати месец до месец и по дана, док се не санира ова десна нога, а после морам да оперишем и другу. Трпим и шта да радим. Ко ми је крив што сам толико пушио од 11. године. То је главни разлог, никотин ствара наслаге у крвним судовима и оштећује их- закључио је Милић.

После алкохола, оставио и цигаре

Милић је након одласка у болницу одлучио да је време да остави цигарете, и истиче да не кризира за никотином.

- Цигаре сам оставио моментално, питају ме да ли кризирам, кажем им не јер само замислим себе са ампутираном ногом и истог тренутка замрзим цигарете и не желим да чујем реч о њима. Нисмо бацили пепељаре, жена пуши. Почела је да се крије од мене, излази на терасу да би мени било лакше, али сам јој рекао да то не ради- рекао је рокер, те је додао:

- И од алкохола сам се лечио, не пијем, и ево управо гледам у бифе са флашама пића, и немам проблем са тим. Код мене нема те везаности, када нешто одлучим то је готово. То се зове јак карактер. Ако хоћеш да будеш инвалид, онда буди будала. Сада ћу више времена имати да свирам, само да залечим ово јер ме толико боли да не могу да размишљам ни о чему. Пијем доста лекова и само док спавам не осећам бол.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: