Дубравка из Србије тренутно летује у Грчкој. Она нема проблема око обијања аутомобила, смештаја, лежаљки, цена пића итд, она проблем има са једном, за возаче наизглед простом препреком - кружним током. 

Дубравка је многе насмејала, мада и изненадила када је унутар Фејсбук групе "Грчка инфо" поделила своје искуство са кружним током у овој земљи. Како каже, другачије је него у Србији тако да је до сада већ три пута "оманула". Размишљајући унапред, питала је остале колика је казна ако јој се грешка опет понови.

- У кружном току по правилима Грчке, пропуштате са десне стране возило иако сте у кругу. Три пута сам оманула, јер увукло се под кожу да право првенства има онај ко први уђе у кружни ток. Страх ме ако станем у сред тока да пропустим са десне стране, да ће ме неко звекнути. И зато, ја по нашим правилима! Молим за инфо какве су казне, а и ваша искуства. Хвала - пише у Дубравкиној објави.

Њена објава, али и коментари испод објаве многе су забринули какви се то заправо возачи налазе на путевима Србије и шире. "Побогу, само гледајте знакове", "Не верујем шта читам 'возачи моји', поједини заиста треба да врате возачку", Госпођо, вама треба трајно одузети дозволу и дати забрану и да седите на сувозачевом месту! Основу не знате! Читајте знакове!", били су коментари оних који су изненађени незнањем возача, преноси Блиц.

Ипак, неки су се сложили са Дубравком да је у Грчкој мало другачије. "Госпођа је у праву, радио сам у Грчкој пуних осам година и тачно је да се у кружном току возачи заустављају и пропуста се возило које улази у кружни ток, тј. има предност. То важи поготово у Атини и Солуну где је већа густина саобраћаја, опрезно и срећан пут свима", "У праву је, ја сам тренутно у Превезу где то правило важи. Када сте ви у кружном току морате да станете како би друго возило ушло у кружни ток.. Велика глупост али је тако, обратите пажњу."

И док су Срби у више од 200 коментара објашњавали како треба и како не треба, појединачно делећи правила за која мисле да су тачна, углавном су се сви сложили у једном. "То правило важи само ако нема знака, онда је правило као у раскрсници путева исте важности - правило десне стране. Ако је знак испред кружног тока онда вази правило да возило у кружном току има предност", објаснио је један мушкарац.

БОНУС ВИДЕО:

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА НА РОДОСУ: Ватра "гута" све пред собом

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".