Две особе су погинуле у пожару у округу Магнезији у централној Грчкој, док је раније нађено и тело фармера у спаљеној штали.

Пожари тренутно бесне на четири фронта: на Родосу, Крфу, Евији и у округу Магнезија, где је данас поподне дошло и до експлозије у војном складишту муниције.

Ватрогасци 10. дан заредом настављају да се боре и са пожарима на Родосу, а на целом острву проглашено је ванредно стање.

На Родосу тренутно јаке ватрогасне снаге покушавају да ставе под контролу пожар који је избио у неприступачном подручју између насеља Вати, Профилија и манастира, а тај пожар за сада не угрожава насељена места.

Пожари на североисточној страни острва Крф сада су под контролом и јаке ватрогасне снаге настављају да делују, а три хеликоптера гасе пожар из ваздуха.

У приморском граду Кимију на острву Евија јутрос је избио нови пожар, а ватра је стављена под делимичну контролу.

Пожар код Волоса у округу Магнезија тренутно не прети стамбеним насељима. У близини Волоса, пожар је избио на два фронта што је довело до затварања најпрометнијег ауто-пута у Грчкој на неколико сати.

Служба за праћење атмосфере Коперникус (ЦАМС) саопштила је јуче да су емисије гасова од пожара који од прошле недеље бесне широм Грчке највеће у последње две деценије. До 25. јула емитовано је више од једног мегатона угљеника, показују подаци ЦАМС-а.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".