Би Би Си је снимак објавио пре годину дана, а његова скраћена верзија ових дана је хит на ТикТоку, где је скупио 1,5 милиона прегледа за мање од 24 сата. На црно-белом снимку из 1966. године неколицину деце питали су за мишљење о томе какав ће бити 21. век - а неки од одговора су језиво тачни.

- Мислим да ће бити јако досадно. Људи ће бити преморени. Неће бити ни забаве ни ичега - рекла је једна девојчица.

Друго дете је одговорило: - Као прво, компјутери сада преузимају. Компјутери и аутоматизација. У 2000. години једноставно неће бити довољно радних места и једини послови који ће бити биће за људе с високим коефицијентом интелигенције који знају да раде на компјутерима и такве ствари и други људи једноставно неће имати послове. Једноставно неће бити послова за њих.

Било је ту занимљивих изјава, попут оне да ће вероватно људи имати купус у пилули за доручак.

Било је и језивих предвиђања.

- Около ће бацати атомске бомбе. Наш свет ће се само отопити и све ће постати једна огромна атомска експлозија - рекао је један дечак.

- Неки човек ће набавити атомску бомбу и само одвести свет у заборав - додали су.

- Не мислим да ће бити атомског рата, али мислим да ће бити све те аутоматизације. Људи ће остати без посла и популација ће бити велика. Мислим да се с тим нешто мора учинити. Мислим да ће се људи више сматрати статистиком него стварним људима - закључила су дечица у видеу.

БОНУС ВИДЕО: