Од овог јула на улазу у студентски дом „Рифат Бурџевић” прво срећете мурале Новака Ђоковића и Николе Јокића. Радио их је Андреј Колосов са осам помоћника. Како истиче, жели да по одласку из дома остави нешто по чему ће га се радо сећати.

Андреј Колосов преко свог Инстаграм налога позвао је и добровољце да му помогну, а јавило се чак њих осам. Каже и да је део ових мурала први пут радио робо-принт, апарат који је цртао, након чега су морале слике да се заврше.

- После робота морало је да се слика, да се заврше. И још је интересантно што је ово добротворан рад. Јавило се осам људи који су долазили у четири ујутру да помогну у изради мурала. То је фантастично - каже Колосов.

Осим тога, урадио је и икону Светог Саве која се налази на улазу у Дом за студенте "Рифат Бурџевић".

Да ослика мурал помогло му је стечено знање. Јер пре садашњег, студирао је још три факултета.

- Ја сам у почетку завршио маркетинг. Зато што су то као тата и мама рекли – мораш да завршиш нешто озбиљно, после иди да сликаш. Након тога уписао сам докторске из културологије, студирао сам графите и културу, зато што ми је баш било интересантно… И како је рекао Пастернак, желим у сваком делу да нађем фундамент. После тога сам студирао фреску и иконопис, и сад судирам теологију - каже овај необични Рус.

Тренутно је на мастер студијама Православно-богословског факултета Универзитета у Београду, а циљ му је, како истиче, да постане Србин.

- Ове године сам уписао мастер, ове године исто завршио основне студије. Дуго нисам могао да положим старогрчки, то је за мене катастрофа. Лоше знам српски и лоше знам старогрчки. И моји планови су да живим у Србији и да постанем Србин - каже Колосов за "РТС".

Он је пре годину дана насликао и мурал патријрха Павла у Честерегу.

БОНУС ВИДЕО: