Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић ослобођен је оптужби за злоупотребу службеног положаја док је водио ОФК Београд. Он се није појавио на изрицању пресуде, којом је отказано суђење после више од 12 година.

И средином месеца, када је судија Ана Ђуричковић Трифуновић заказала изрицање пресуде, било је познато да су две оптужбе против Терзића застариле, па се теретио само за један од три трансфера ОФК Београда - Бранислава Ивановића у Локомотиву из Москве.

Тај трансфер догодио се 2006, а Терзић је био опртужен да је као председник ФСС омогућио америчкој фирми да од тог трансфера незаконито заради више од два милиона. Уз тај трансфер, застарио је део оптужнице који се односи на трансфер Срђана Станића из ОФК Београда у Спартак из Москве 203. и Вање Грубача у Хамбург из Немачке. Терзић је на суђењу рекао да није имао никакву улогу у Ивановићевом трансферу и предложио је ослабађање.

Након доношења пресуде и њеног јавног објављивања, тужилаштво и одбрана моћи ће да се жале на одлуку, а о томе ће даље одлучивати судије Апелационог суда у Београду.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".