Удари ветра су на моменте јачи, а током последњих десет минута полако се појачао интензивет невремена, те је тренутно пљусак снажан.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Такође, на Фејсбуку је објављен снимак из Апатина пре сат времена, на ком се види како муње парају небо над градом и спрема се олуја.

Метеоролози су још пре неколико дана најавили непогоде у овом граду и упозорили су да ће из Хрватске стићи у Србију и прво погодити Бачку.

На помолу нова суперћелијска олуја?

Раније данас се огласио и метеоролог Марко Чубрило, који је изнео детаљну временску прогнозу за почетак августа на свом Фејсбук профилу.

Метеоролог Чубрило наводи да се очекује свежије време праћено повременим пљусковима све до 9. августа, а да се око 05. августа рачуна на јаче погоршање времена.

"Данас пролазне нестабилности, понегде и врло јаке, али се суперћелијске непогоде не очекују. Ново, јако, погоршање када ће и оне бити могуће се очекује око 05.08", навео је метеоролог Марко Чубрило у објави на свом Фејсбук профилу.

Што се тиче данашњег дана, преко региона ће се премештати хладан фронт доносећи грмљавинске пљускове, који ће понегде бити врло јаки те се за кратко време очекује и преко 15 мм талога уз појаву туче/града и врло јаког ветра, посебно у зони самог хладног фонта, започиње своју најновију прогнозу метеоролог Марко Чубрило.

Како стоји у објави метеоролога, нестабилности ће најкасније стићи до самог југа и југоистока региона и тамо ће већи део дана бити врло топао, а тамо ће нестабилности самим тим бити и најређе.

(Курир.рс)

БОНУС ВИДЕО: