Зашто не пас, већ мачка? Ствар је у томе што је пас биће које живи у чопору и које се покорава човеку.

Међутим, мачка је независно биће, она је индивидуалиста и „шета куда јој се прохте“. Ако мачка прва уђе у кућу, тада енергетски то више није ваша кућа, већ њена. Самим тим, код власника се аутоматски смањује везаност за материјалне вредности.

Стога ће живот власницима стана постати смисленији, садржајнији, духовно богатији, а они ће бити срећни и неоптерећени материјалним животом у овом наметнутом потрошачком друштву, у коме сви радимо од јутра до мрака као бисмо исплатили кредите и рате телефона, аутомобила и свих осталих скупоцених ствари.

Према мачкама као кућним љубимцима људи често имају предрасуде сматрајући их хладним, незаинтересованим, па чак и грубим цимерима. Међутим, то је далеко од истине. Ове чаробне крзнене лепотице могу бити савршене љубимице за свакога, оне који много раде па немају времена бринути се пуно о животињи до породица с децом.

Фото: Танјуг/АП

 

Неће вам замерити ако немате времена за игру

Док су пси изразито друштвена бића и увек им је потребна људска пажња, мачке се у том смислу прилагођавају човеку. Ако власник има већу потребу за интеракцијом с мачком, она ће то препознати, па ће и сама показивати да се жели више мазити, седети с њим или једноставно бити у истој просторији. Ако, пак, човеку није потребна толика интеракција с љубимицом, она га неће гњавити, него ће се без „приговарања“ повући у свој угао собе или на лежај, те власнику неће то замерити.

Брзо науче где обављају нужду

Једна од великих предности живота с мачком јесте та да њу не треба шетати како би обавила нужду. Ставите јој посуду с песком и она ће врло брзо научити да је то место на које иде обављати нужду, било да имате мало маче или одраслу мачку коју сте нашли напуштену. Све што ви морате направити јесте редовно чистити песак и стављати свежи.

Фото: Профимедиа

 

Чисте су за кућне услове

Мачке су савршене љубимице за „чистунце“. Изразито воле чистоћу, те се перу од главе до шапе и до неколико пута на дан. Зависно од врсте мачке, потребно ју је повремено четкати.

Може смањити стрес и крвни притисак

Маца склупчана у вашем крилу, близу ваших ногу или поред вашег врата док се опуштате – и осећаћете се као да сте у најудобнијем рају. Воле и спавати са својим власником и тако се међусобно грејати. Када вам кажемо и да звук мачјег предења може снизити крвни притисак и смањити стрес, истог трена стиснућете се уз своју мекану крзнену лепотицу.

БОНУС ВИДЕО:

ФАНОВИ СЕ ОПРАШТАЈУ ОД ПЕВАЧИЦЕ ШИНЕЈД О'КОНОР: Река људи у Даблину

(Жена Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".