Тада се Тијани губи сваки траг и у само седам минута од последњег виђења нико наредних 13 дана није знао где је и шта се догодило с њом. Дани су пролазили, цела Србија се подигла на ноге, а трагична вест је стигла 7. августа 2014. године. Тијана је убијена, а за њено убиство је ухапшен Драган Ђурић, месар из Сурчина.

- Оно што стално говорим јесте да је у случајевима када изгубиш дете време највећи непријатељ. Захвалан сам Тијани и Богу, што имам прилику да мењам ствари у нашој земљи - овим речима Игор Јурић, отац Тијане, започиње своју причу на годишњицу ћеркине смрти.

И данас, после девет година, отац Тијане Јурић истиче да време ипак не лечи све.

- Оно што стално говорим јесте да је у случајевима када изгубиш дете време највећи непријатељ. Како кажу да време лечи све, то је све супротно у случајевима када останеш без детета. Успели смо да ту бол преусмеримо у позитивну енергију и да подигнемо свест грађана о проблемима који се тичу безбедности наше деце - прича Игор Јурић.

Фото: Д. Дозет

 

Од када је остао без Тијане, Игор Јурић је покренуо рад фондације која носи њено име. Залагао се и успео је да у Кривични законик Србије уведе казну доживотног затвора за убице деце и то без условног отпуста.

- Чињеница је да након трагедија која се десила у "Рибникару" ипак у томе нисмо успели скроз. Тијана, Анђелина, Ивана, свако дете из "Рибникара" је доказ да морамо да наставимо да се боримо. Какво сам обећање дао Тијани, такво обећање дајем и сваком детету, да ће ова борба трајати све док сам жив - прича Јурић.

Такође, храбри отац трагично изгубљене девојчице се залагао и за измене Закона о полицији, која подразумева да је полиција у обавези да крене у потрагу по самој пријави нестанка. Јурић се борио и да Србија уведе "Амбер Алерт“, систем по коме се у потрагу за дететом креће одмах и у који се укључује велики број људи и институција што омогућава бољу потрагу за несталим дететом. У томе је и успео, а "Амбер Алерт" ће заживети у Србији новембра ове године.

- Захвалан сам Тијани и Богу, што имам прилику да мењам ствари у нашој земљи, ја сам то добио захваљујући Тијани и то је бреме које сам спреман да носим - рекао је Игор Јурић.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: