Наиме, сада се огласио и певач који истиче да заказане наступе има широм Хрватске и да га за тај фестивал "не занима ништа".

Фото: АТА имагес

 

- Не бих ја то коментарисао ништа, из простог разлога зато што имам концерте по Хрватској. Што се тиче манифестације, не занима ме то ништа, свако има право да откаже концерт - истакао је Харис.

Фестивал "Исланд оф Лове" одржава се на хрватском острву Барбаринац у Каштеланском заливу, које се налази на листи превентивно заштићених добара.

Међу бројним извођачима који су били најављени да ће наступити на овом фестивалу су поп звезде Јелене Карлеуше, фолк певач Аца Лукас и Харис Џиновић.

Подсетимо, Домовински покрет Каштела огласио се о овим извођачима на Фејсбуку, позвао градоначелника Ивановића и питао га зашто је дозволио наступ наведених певача.

Фото: В. Данилов

 

- Градоначелниче Ивановићу, зашто сте дозволили наступ Карлеуше и Аце Лукаса на Барбаринцу? Острвце Барбаринац је археолошко налазиште са морском и копненом археолошком зоном у Каштеланском заливу. Омиљено је излетиште Каштелана, Врањичана, Солињана и Сплита. И овог лета постаје место забаве, а "Исланд оф лове" на острву Барбаринац годинама је техно журка оаза која се посећивала и памтила по доброј забави. Ове године "Исланд оф Лове" угошћује Јелену Карлеушу, Ацу Лукаса и Хариса Џиновића. Каштелански завичајни покрет сматра да овај музички израз не припада нашем поднебљу и да морамо сачувати медитеранску и европску културу којој припадамо – написали су на својој Фејсбук страници из Завичајног покрета и додали да су дужни да чувају културна добра.

- Поред домаћих, фестивал посећују и бројни домаћи и страни туристи. Музика обликује нашу стварност и друштвену филозофију, а поменути извођачи припадају другом идентитету. Прљаво позориште отвара фестивал и након њих током јула Каштелани, Врањанци, Солињани, Сплићани и бројни гости слушаће Карлеушу, Лукаса и Џиновића, да ли су у том тренутку били у Барбаринцу или не. Музика се шири заливом. Ми смо дужни штитити културно добро, а град Каштела, који је издао концесију на заштићено културно добро, треба да води рачуна о томе која ће се догађања организивоати на острву - мавели су на њиховој Фејсбук страници.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".