Како су објавили, Доган је изручен Турској из Грузије где је ухапшен по црвеној Интерполовој потерници. Према оптужници, Доган је управљао мотором са кога је у септембру прошле године у Истанбулу пуцано на Вукотића

Како наводи НТВ, Доган је изручен Турској 11. јула.

"Тимови Одељења за борбу против организованог криминала Полицијске управе Истанбула настављају рад на убиству Вукотића, једног од коловођа организоване криминалне групе у његовој земљи 'шкаљари', који је страдао у оружаном нападу у коме је коришћен мотоцикл у Шишлију", јавио је НТВ.

За директно учешће у убиству Вукотића оптужени су чланови криминалне организације предвођене Баришем Неком, а након што је Доган побегао у иностранство издата је црвена потерница, па је ухваћен у Грузији 5. октобра 2022. године.

Окривљени је предат Управи за борбу против организованог криминала у Истанбулу на граничном прелазу Артвин Сарп.

Вукотић је убијен 8. септембра прошле године у Шишлију. Док се налазио у аутомобилу са возачем, невенчаном супругом и дететом, на мотору су, према оптужници, пришли Емирцан Ш. и Јакуп Д, од којих је први убио Вукотића, а други управљао возилом.

Оптужницом је обухваћено 16 особа међу којима су и окривљени високопозиционирани припадници "кавачког клана" Радоје Живковић Жути, Милан Вујотић и Здравко Перуновић, као и турски држављани.

Терете се да су починили кривична ђела убиство, стварање и чланство у криминалној организацији.

Живковић, Перуновић и Вујотић негирали су да су учествовали у организацији убиства Вукотића, наглашавајући и да су наводи из оптужнице исконструисани.

Према оптужници, убиство Јована Вукотића је плаћено 1,5 милиона евра.

БОНУС ВИДЕО:

УПАЛИ У КУЋУ, ЛОПОВЕ ЗАТЕКЛИ У ГАЋАМА И ПОБАЦАЛИ ИХ НА ПОД: Погледајте филмску акцију УКП

(Курир/РТЦГ/НТВ)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".