Убиством Јовице Вукотића, вође шкаљарског клана у Истанбулу ова криминална група остала је без најважнијег човека. Он је овом мафијашком групом, како се сумња, управљао заједно са његовим братом Игором Вукотићем, можда најмистериознијим шкаљарцем.

Док је Јовица Вукотић више пута долазио у жижу интересовања што због више покушаја његовог убиства, што због веза са манекенкама, старлетама и контактима са певачицама, његов четири године старији брат Игор од очију јавности успешно се крије већ 11 година, а где је и шта ради, права је мистерија. Чак до скоро нико није знао како изгледа - једна фотографија, коју су размењивали чланови шкаљарског клана, а на којој Вукотић позира са убијеним Игором Дедовићем открила је његов визуелни идентитет.

Игор Вукотић се налази на црвеној Интерполовој потерници због сумње да је организовао више ликвидација и годинама уназад успева да побегне полицији.

Он се често доводи у везу са разним кривичним делима, понајвише шверцом дроге из Латинске Америке у Западну Европу, мада, конкретних доказа уз помоћ којих би се евентуално сместио иза решетака, као и што је био случај код његовог брата Јовице, нема.

У црногорским медијима се тек понекад појави информација да је лоциран у некој од европских држава, међутим, тачних информација о његовом кретању и даље нема.

Оно што је познато, јесте да се против њега води истрага због наводног покушаја убиства двојице припадника супарничког "кавачког клана", Милоша Радоњића и Војина Ступара, али и планирања убиства Шћепана Рогановића.

Такође, он је на потерници и у случају истраге за покушај ликвидације полицијских функционера.

Пре две године Специјално државно тужилаштво Црне Горе обуставило је истрагу против Игора Вукотића и Подгоричанина Ђура Вујовића, а која се водила због сумње да су створили криминалну организацију и 2017. године у Подгорици покушали да убију Андријевчанина Сашу Дукића (41).

У тој истрази Вукотић није саслушан, јер је недоступан истражним органима, а Ђукић је тужиоцима рекао да Которанин није имао разлог да га убије и да је тог дана кренуо код њега на ручак.

“Посебно је навео да је са окривљеним Вукотић Игором у изузетно добрим пријатељским односима, да су побратими, те да се управо критичног дана када су по његовим наводима непозната лица пуцала на њега упутио у Котор на породични ручак код сестре, који је организовао Вукотић Игор у њиховој кући у Котору, те да Вујовић Ђура не познаје и да сматра да исти нема никаквог разлога за извршењем ових кривичних ђела на његову штету”, пише у наредби.

Игору Вукотић од када му се изгубио сваки траг пре 11 година, огласио се само два пута - читуљом након смрти оца Веселина и млађег брата Јована.

Јовица Вукотић

Јовица Вукотић убијен је у Истанбулу 8. септембра 2022. године у аутомобилу у којем је био са породицом. Тада су му на мотору пришла двојица атентатора и испалила у њега пет метака од којих су га четири погодила. Од задобијених повреда Вукотић је преминуо на лицу места.

Иако се од старта сумњало да иза овог злочина стоји кавачки клан, званична потврда стигла је тек 12 дана касније, односно 21. септембра када су у Турској ухапшени најближи сарадници Радоја Звицера на челу са Радојем Живковићем Жутим, његовим рођаком.

На сахрани Јовице Вукотића је било на десетине људи. Све до тада његова породица и најближи нису се оглашавали нити је било икакве умрлице у медијима.

Јовицин брат Игор Вукотић, за којим се трага последњу деценију огласио се на дан сахране свог брата читуљом у којем је написао еп.

"Чево равно, гњијездо јуначко, а крваво људско разбојиште, многе ли си војске запамтило, многе ли си мајке ојадило! Људске су те кости затрпале, људском си се крвљу опјанило; вазда раниш од Видова дана јуначкијем и коњскијем месом гавранове и мрке вукове! Страшно л’ бјеше једном погледати: дим те црни бјеше приклопио, сто хиљадах притисло Тураках, око тебе пушке грмијаху, фриштијаху хиљаде момаках а гракаху на јата вранови. Иза тмине и сунце огрије: пред вечер се над тобом изведри, Турке мртве по тебе бројасмо, погодит се нигда не могасмо око броја, колико их бјеше", наводи се у читуљи.

Да ли је овом читуљом желео нешто да поручи супарницима и да најави крвну освету због убиства брата, али и оца Веселина који је убијен 2019. године за сада није познато.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".