Крема за сунчање је наш најбољи пријатељ у овом периоду и њена употреба - посебно током лета - неопходна је у редовним интервалима током дана.

Утицај сунчевог зрачења на кожу је свима познат: може, на пример, да доведе до појаве опекотина или чак много озбиљнијих стања као што је рак коже, а често изазива преурањене знаке старења. Међутим, чињеница је да ма колико методично користили, увек има неких грешака које направимо, било због журбе или непажње.  

Фото: Профимедиа

 

 

Не покривамо све делове тела

Из истраживања која су спроведена показало се да око 10% лица остављамо (и жене и мушкарци) без креме за сунчање. То су следец́е тачке: "мост" носа, уши, подручје очију и посебно очни капци и њихови унутрашњи углови.

Крему за сунчање наносимо само када је сунчано

Креме за заштиту од сунца треба примењивати и лети и зими. Чак и у облачним данима морамо носити крему за сунчање јер облаци могу пропустити до 80% УВ зрака.

Фото: Профимедиа

 

 

Користимо крему за сунчање са истеклим роком трајања

Иако су креме за сунчање отпорне на време, оне не престају да буду производи са роком трајања, као и сва друга козметика. Овај датум се обично налази на полеђини тубице. Тачније, ова тачка показује број месеци колико крема може да се користи након отварања и обично је то ознака "М".

(Женски магазин)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".