Krema za sunčanje je naš najbolji prijatelj u ovom periodu i njena upotreba - posebno tokom leta - neophodna je u redovnim intervalima tokom dana.

Uticaj sunčevog zračenja na kožu je svima poznat: može, na primer, da dovede do pojave opekotina ili čak mnogo ozbiljnijih stanja kao što je rak kože, a često izaziva preuranjene znake starenja. Međutim, činjenica je da ma koliko metodično koristili, uvek ima nekih grešaka koje napravimo, bilo zbog žurbe ili nepažnje.  

Foto: Profimedia

 

 

Ne pokrivamo sve delove tela

Iz istraživanja koja su sprovedena pokazalo se da oko 10% lica ostavljamo (i žene i muškarci) bez kreme za sunčanje. To su sledeće tačke: "most" nosa, uši, područje očiju i posebno očni kapci i njihovi unutrašnji uglovi.

Kremu za sunčanje nanosimo samo kada je sunčano

Kreme za zaštitu od sunca treba primenjivati i leti i zimi. Čak i u oblačnim danima moramo nositi kremu za sunčanje jer oblaci mogu propustiti do 80% UV zraka.

Foto: Profimedia

 

 

Koristimo kremu za sunčanje sa isteklim rokom trajanja

Iako su kreme za sunčanje otporne na vreme, one ne prestaju da budu proizvodi sa rokom trajanja, kao i sva druga kozmetika. Ovaj datum se obično nalazi na poleđini tubice. Tačnije, ova tačka pokazuje broj meseci koliko krema može da se koristi nakon otvaranja i obično je to oznaka "M".

(Ženski magazin)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".