- Изражавам саучешће породици преминулог дечака. Непогоде које су забележене јуче, очекујемо и данас. Зато је већ издат највиши степен упозорења за поједине делове Србије. То је средишњи део наше земље, Срем, Мачва, Подриње, Поморавље - рекао је Совиљ.

Како каже, изучавају се сви параметри, који су најнеповољнији по средишњи део земље, али и Војводину.

- Најављена је и појава крупног града чија величина може бити и до 5 центиметара, који може да изазове штете и на аутомобилима, фасадама, може да утиче на безбедност људи, животиња... Време ће бити слично јучерашњем - каже он.

Уколико смо на отвореном, морамо бити информисани, да бисмо се склонили на време.

У Србији ће данас бити променљиво облачно уз дуже сунчане интервале, понегде са краткотрајним пљусковима са грмљавином, а лошије време очекује се тек у вечерњим сатима. У међувремену, РХМЗ је најавио да је упаљен црвени метеоаларм за одређене делове Србије - Шумадију, Поморавље и Западну Србију.

РХМЗ је издао и упозорење да се у области од Алпа, преко западног Балкана и Србије до региона Карпата данас очекује јака грмлјавинска активност.

Фото: Карадаревић

 

Развоји ће локално бити веома снажни и брзопокретни (премештаће се са запада-северозапада ка истоку) уз понегде крупан град већи од 5 цм у пречнику, краткотрајно олујне ударе ветра јаче од 24 м/с, и изоловано орканске ударе ветра јаче од 28 м/с. Тачну локацију иницијације, премештања и јачине самих непогода је унапред тешко одредити, али је већа вероватноћа појаве у каснијим поподневним и вечерњим сатима у северним, западним и централним крајевима Србије.

БОНУС ВИДЕО:

ДЕТЕ ПОГИНУЛО У НОВОМ САДУ: Први снимак са лица места - олуја однела живот

(Еспресо/Пинк)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".