Најпопуларнији лик, а уједно и носилац читавог серијала је Драгомир Бојанић Гидра у улози Жике Павловића, чије су згоде и незгоде са пријатељем Миланом Тодоровием насмејале публику до суза.

Љубавна прича Бобе и Марије обележила је цео серијал, а Владимир Петровић и Риалда Кадрић су изнели те ликове.

Њих двоје су добили и сина Мишу, кога су играла три глумца. Мало ко зна детаље који се тичу година глумаца у току снимања.

Фото: Јутјуб принтскрин/dami1622

 

 

Имала је 14 година

Риалда Кадрић, била је осам године млађа од Владимира Петровића. То не би било нимало чудно да се њихов први пољубац на филмском платну, није десио када је она имала свега 14 година.

Мајка и син вршњаци

Још једна занимљива случајност везана је за године легендарне Риалде у односу на сина. У време снимања "Шта се згоди кад се љубав роди” (1984) имала је само 20 година, а тумачила је мајку Миши од неких 14-15 година, кога је тада играо Никола Којо. У следећем наставку, који је сниман 1985 године, она је имала непуне 22 године, док лик Мише више уопште није тинејџер.

Дакле, њих двоје су практично били вршњаци, али је упркос томе она у три филма глумила његову мајку.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

 

У "Другој Жикиној династији” (1986) она има 23, мада на екрану то уопште тако не делује, док је Миша већ загазио у двадесете, с обзиром да Марија Боби на самом почетку каже да има сина који завршава факултет (Петровић је у том тренутку иначе имао 31 годину). Другим речима, и фиктивни Миша Павловић је био вршњак са стварном Риалдом Кадрић.

Ово је последица тога, што је серијал за неке глумце временски напредовао брже од њиховог старења, а за друге спорије. Било је незамисливо да Марију игра било ко сем Риалде, која је на платну морала да остари око 25 година за свега девет, док су Мишу пре Која тумачили Михаило Јевтић и Борис Миливојевић зато што је лик старио брже него глумци.

Глумица Риалда Кадрић, преминула је прошле године у 57. години у Атини, где је у последње време и живела.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".