У медијима су се појавиле бројне потресне информације о његовим последњим данима и борби са тешком болешћу, као и реакције колега којима није лако да се помире са губитком.

Ипак, и у овим невеселим тренуцима, вреди се подсетити и неких упечатљивих тренутака из Роквићеве каријере. Један од таквих свакако је и скеч из новогодишњег програма РТС-а из 1994 године, у којем му је партнерка била певачица Снежана Бабић Снеки.

Маринко у улози уплашеног пацијента, који треба да прими ињекцију, и Снеки у улози медицинске сестре добро су се снашли. Певачица на свом Јутјуб каналу чува ову сцену од заборава - а како је то изгледало, погледајте у настаку:

Роквић, који је рођен 1954. године у Босанском Петровцу, први албум снимио је 1974. године, а 1977. године имао је веома запажен наступ на чувеном сарајевском фестивалу Илиџа, на ком је певао песму композитора Будимира Буце Јовановића, "Момак весељак". Године 1978. на истом фестивалу наступио је са песмом "Занела ме светла великога града", а потом и 1980. са песмом "Снегови бели опет веју", која је постала велики хит.

Фото: Архива Новости

 

Следећи Роквићев велики хит била је песма "Да волим другу не могу", која је продата у тиражу од 600.000 примерака. Ређали су се хитови: "Потражићу очи зеленије", "Једина моја", "Свађалице моја мала", "Само ме потражи", "Пусти ме да је видим", "И пијан и трезан за тебе сам везан", "Подели са мном добро и зло", "Замириши на бразду", "Љубав стара срце пара", "Поломио ветар гране", "И кад ме сви забораве", "Колиба, ил' двор", "Тебе нема", "Ти за љубав ниси рођена", "Право на љубав", "Скитница" и други.

Фото: Владимир Лукић

 

Такође, снимио је и албум са севдалинкама, које је веома успешно изводио, као и трајне снимке за Радио Београд.

Појавио се у серији "Камионџије опет возе" из 1983. године, у којој је отпевао песму Дивне имам комшинице.

Његови синови Никола и Марко такође су популарни певачи српске поп-фолк музике.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".