U medijima su se pojavile brojne potresne informacije o njegovim poslednjim danima i borbi sa teškom bolešću, kao i reakcije kolega kojima nije lako da se pomire sa gubitkom.

Ipak, i u ovim neveselim trenucima, vredi se podsetiti i nekih upečatljivih trenutaka iz Rokvićeve karijere. Jedan od takvih svakako je i skeč iz novogodišnjeg programa RTS-a iz 1994 godine, u kojem mu je partnerka bila pevačica Snežana Babić Sneki.

Marinko u ulozi uplašenog pacijenta, koji treba da primi injekciju, i Sneki u ulozi medicinske sestre dobro su se snašli. Pevačica na svom Jutjub kanalu čuva ovu scenu od zaborava - a kako je to izgledalo, pogledajte u nastaku:

Rokvić, koji je rođen 1954. godine u Bosanskom Petrovcu, prvi album snimio je 1974. godine, a 1977. godine imao je veoma zapažen nastup na čuvenom sarajevskom festivalu Ilidža, na kom je pevao pesmu kompozitora Budimira Buce Jovanovića, "Momak veseljak". Godine 1978. na istom festivalu nastupio je sa pesmom "Zanela me svetla velikoga grada", a potom i 1980. sa pesmom "Snegovi beli opet veju", koja je postala veliki hit.

Foto: Arhiva Novosti

 

Sledeći Rokvićev veliki hit bila je pesma "Da volim drugu ne mogu", koja je prodata u tiražu od 600.000 primeraka. Ređali su se hitovi: "Potražiću oči zelenije", "Jedina moja", "Svađalice moja mala", "Samo me potraži", "Pusti me da je vidim", "I pijan i trezan za tebe sam vezan", "Podeli sa mnom dobro i zlo", "Zamiriši na brazdu", "LJubav stara srce para", "Polomio vetar grane", "I kad me svi zaborave", "Koliba, il' dvor", "Tebe nema", "Ti za ljubav nisi rođena", "Pravo na ljubav", "Skitnica" i drugi.

Foto: Vladimir Lukić

 

Takođe, snimio je i album sa sevdalinkama, koje je veoma uspešno izvodio, kao i trajne snimke za Radio Beograd.

Pojavio se u seriji "Kamiondžije opet voze" iz 1983. godine, u kojoj je otpevao pesmu Divne imam komšinice.

NJegovi sinovi Nikola i Marko takođe su popularni pevači srpske pop-folk muzike.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".