У зони пљускова могуће су и краткотрајне временске непогоде са градом и олујним ветром, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод. 

Ветар ће бити слаб и умерен, јужни и југоисточни, по подне у скретању на западни и северозападни. Најнижа температура од 17 степени до 24 степена, а највиша дневна од 33 степена до 37 степени. 

У Београду ће бити претежно сунчано и веома топло. Увече и током ноћи доћи ће до локалног развоја облачности са пљусковима и грмљавином.
Ветар слаб и умерен, југоисточни, по подне у скретању на западни и северозападни. Најнижа температура од 21 степен до 24 степена, а највиша дневна око 36 степени.

Према прогнози за наредних седам дана, до краја недеље се очекује претежно сунчано и топло са највишом дневном температуром у већини места од 30 до 36 степени, нарочито на југу земље. На северу и западу очекује се променљиво и нестабилно време са сменом сунчаних и облачних интервала, као и са локалном појавом кише, пљускова и грмљавине, а понегде и краткотрајних временских непогода у виду града и олујног ветра. 

Од понедељка претежно сунчано и веома топло са максималном температуром у већини места од 35 до 38 степени.

Због високих температура и временских непогода, РХМЗ је објавио упозорење за подручје Србије.

БОНУС ВИДЕО: