Карабурмски мангуп био је фолк певач Аца Лукас у младости када је са ортацима умео да шутира људе по градском превозу "играјући" се. Он је са друштвом правио проблеме по том делу Београда, а детињства се сећа као најлепшег периода у његовом животу. Када је све било безбрижније и безбедније.

Фото: Петар Милошевић

 

 

- Када сам ја био клинац, два позорника су држали цео крај. Милицајци су шетали Карабурмом, на којој сам одрастао. Деца су са комшилуком седела испред зграде до поноћи. Људи су комуницирали, нису се закључавали чим падне први мрак као сада. То је било неко безбрижније време. Пикали смо фудбал, играли се рата, а онда су кренуле пубертетске лудорије - присећа се Лукас младости у интервјуу за "Информер" и прелази на проблематичнији период.

Фото: АТА имагес

 

 

- Са друштвом сам увек волео да правимо неке глупости. Улазили смо у градски превоз и играли "Уваљивања". Шутирали смо људе с леђа. Мунемо их, а онда показујемо да је то урадио неко други из друштва. Увалимо ортаку, па он нај*бе, а не онај који је шутнуо. Добијали смо ћушке, бежали смо из аутобуса. Умели смо комшијама да шутирамо и врата. На Карабурми су углавном биле четвороспратнице. Кренемо са четвртог спрата да шутирамо врата редом... Ал' онда је један другар кренуо са другог спрата да шутира и када смо ми стигли дотле, налетели смо на све те људе који су већ поотварали врата. Имали само фору и да гађамо пролазнике блатом. Направимо кугле од блата, узмемо пруће и гађамо.

БОНУС ВИДЕО: