О промени и начину живота Милана Станковића не престаје да се спекулише, а вест да певач жели да постане искушеник у манастиру Подмаине, у Црној Гори, одјекнула је и нашироко се коментарише.

Тим поводом, једна медијска екипа из Београда, посетила је ово свето место у Будви и открила нове детаље у вези духовног живота прослављене звезде "Гранда". У разговору са једним од људи из манастира сазнали су да је певач редован посетилац ове светиње и да улаже велике напоре да постане прави хришћанин.

Фото: П. Милошевић/В. Данилов

 

 

"Он је у процесу налажења себе"

- Милан јесте боравио код нас, али није имао те претензије да буде искушеник. То је читав процес. Он је желео да буде у манастиру у простору светог места, као у духовној бањи. Тражио је себе и своје истинско ја, али није имао монашку амбицију. Овај манастир је његово духовно место. Он је у процесу налажења себе и налажења Бога и најбоље место за то је манастир - каже наш саговорник на почетку.

- Тренутни игуман и проповедник отац Рафаило је учитељ, узор који помогне човеку да неке недоумице реши. Милан је донекле то пронашао кроз личност нашег Игумана. Наш игуман многима помаже. Ово је само мушки манастир, али имамо још два женска манастира. Као што видите, то су све млади људи.

 

 

Потом је открио и који је процес како би певач постао искушеник.

- Он је далеко од тога. Овде је телесни угођај, али пре свега духовни. Овде монаси, искушеници не желе ту врсту експонирања. То није монашко правило, нити ми имамо потребу за тим. Разумемо да је једнапозната личност са каријером одлучила да се посвети духовном животу, па је то интересантно за јавност, али важно је рећи истину у том случају - каже овај духовни отац, који је навео и пример:

- Рецимо, Свети Сава, који је био принц и напустио све и постао монах... Сава је неупоредив са Миланом, али многи млади су напустили све и пошли пут Светог Саве. Милан због читавог тог развојног процеса је далеко од свештенства. Е сад, и само хришћанство, ка чему Милан иде и труди се да такав буде, јесте велики труд и донекле натчовечански напор у односу на његов претходни живот. Милан жели да буде прави хришћанин, што је веома похвално - сматра он.

 

 

Дуго није долазио у манастир

Црквено лице истиче да Милан није био скоро у својој духовној кући.

- Није долазио у скорије време. Рецимо, у периоду поста је био. Провео је интензивно овде на богослужењу. Он је већ тотално другачији пут изабрао од оног који је водио. Свеједно је да ли је хришћанин или је монах - каже он и додаје:

- Милан не може да обуче мантију, већ обичну гардеробу, коју иначе носи. Али ни по чему се не истиче, само да се испоштује тај дрес-код. Надам се да сам вам приближио детаље у вези с личношћу која је привукла толику пажњу због одлуке да се приближи хришћанском животу - закључио је саговорник, преноси Курир.

БОНУС ВИДЕО: