У СТАНУ у центру Кикинде, у згради преко пута Градске куће, касно синоћ, десетак минута пре поноћи, избио је пожар, у којем на срећу није било повређених.

Пожар је настао када се запалила спољна јединица клима-уређаја која се налазила на тераси стана, са дворишне стране зграде. Комшије са четвртог спрата приметиле су дим на трећем спрату и одмах реаговале тако што су употребиле ватрогасни апарат који зграда поседује, па је ватра угашена и пре него што су стигли ватрогасци.

- Приметили смо дим који је долазио из стана са трећег спрата и пошто имамо двоје мале деце, мало смо се уплашили да ли ћемо моћи да изађемо из нашег стана, па смо најпре њих, босоноге извели из зграде. Онда сам узео ватрогасни апарат који имамо у улазу, отишао до стана у којем је пожар и на тераси угасио ватру. Супруга је у међувремену позвала ватрогасце, па су и они дошли с возилом, али није било потребе за гашење водом. Употребљен је само прах – испричао нам је власник стана на четвртом спрату.

Фото: Р. Шегрт

 

 

Пожар је избио на трећем спрату, у стану у којем живи подстанар. Настала је само мања материјална штета.

- Пожар нам је пријављен десетак минута пре поноћи. На лице места одмах су изашли ватрогасци са једним возилом, али није било потребе за интервенцијом, јер је пожар већ био угашен. Током рада запалила се спољна јединица клима-уређаја. Ватра је захватила прозор на којем је напукло стакло тако да је настала мања материјална штета, изузимајући уништену климу. Стан користе подстанари и нико није повређен – речено нам је у Полицијској управи.

ДВА УПОЗОРЕЊА

Овај пожар је упозорење грађанима да редовно контролишу клима-уређаје и стамбеним заједницама да је важно да у зградама имају противпожарне апарате, јер је баш њиме један вешти станар угасио ватру на тераси.

- У улазу имамо неколико ручних апарата за гашење, што је јако добро. Сви у улазу смо реаговали, јер су и остале комшије изашле и нудиле помоћ, тако да смо заиста солидарни иако је била скоро поноћ и многи су, сигурно, већ били отишли на спавање – причају комшије са четвртог спрата.

 

 

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".