На одмору у Неа Макрију у Грчкој у базену се удавила девојчица (10) из Атине кад је заронила како би дохватила маску за роњење. 

Лекари су покушали да је реанимирају, међутим, није јој било спаса. "Пронашао сам дете без свести. Ја и мој отац, који је такође лекар, покушавали смо да је оживимо 20 минута. Покушавали смо и да извучемо садржај из њеног стомака", рекао је лекар.

Девојчица се играла са другарицом у дворишту комплекса, а до несреће је дошло око 18 часова. Мајка од девојчице је била у дворишту и убацивала је ствари у аутомобил јер је тог дана требало да крену кући. Дан пре трагедије девојчицин отац и брат близанац вратили су се у Атину, а она је остала са мајком, пише Прототхема.

Несрећна девојчица је у тренутку кад се удавила остала сама у базену јер је другарица са којом се играла на кратко отишла до куће. Девојчица се на дну базена задржала дуже од три минута. Управник комплекса чуо је другарицу како дозива помоћ. Кад је стигао девојчица је имала модрице по телу и тешко је дисала. Њена мајка је одмах позвала Хитну помоћ, која је на лице места стигла после десетак минута. Они су девојчицу одмах превезли до локалне болнице у Неа Макри.

Према незваничним информацијама девојчица није имала здравствених проблема и била је добар пливач.

БОНУС ВИДЕО: 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".