Десетогодишња девојчица удавила се у базену док је са родитељима била на одмору у Неа Макрију у Грчкој, а један од лекара је испричао да су детету вадили храну из уста док су покушавали да је спасу.

Управник комплекса је чуо њену другарицу како дозива помоћ и потрчао је да је спасе. Када је стигао, дете је већ имало модрице по телу и тешко је дисало. Двојица доктора, која живе у згради, су покушала да је спасу и ураде реанимацију.

- Мој отац и ја, који је такође лекар, покушавали смо да је оживимо 20 минута, док није дошла Хитна помоћ. Покушавали смо и да извучемо садржај из њеног стомака. Нажалост, нисмо успели - рекао је један од лекара.

До несреће је дошло нешто после 18 часова у дворишту стамбеног комплекса где се девојчица играла са другарицом.

Трагедија се догодила када је девојчица заронила у базен како би дохватила маску за роњење. Лекари су покушали да је реанимирају, међутим, девојчици није било спаса, преносе медији у Грчкој.

Отац и брат се дан раније вратили кући

Дан раније, њен брат близанац и отац вратили су се кући, док је она остала са мајком.

У једном тренутку девојчица је остала сама у базену када је њена другарица отишла на кратко до куће. У близини је била и њена мајка која је паковала ствари у аутомобил, какО би се вратили кући у Атину.

Када је остала сама, девојчица је заронила у базен како би ухватила маску, али је из непознатог разлога отишла до дна базена где се задржала више од три минута.

Њена мајка је одмах позвала Хитну помоћ, која је на лице места стигла после десетак минута. Они су девојчицу одмах превезли до локалне болнице у Неа Макри.

Према незваничним информацијама девојчица није имала здравствених проблема и била је добар пливач.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".