Смрт девојке Димитре (16), која је преминула након што је јела са друштвом у једном локалу, потресла је Грчку. И

док породица претпоставља да је умрла од алергијског шока, поједини медији преносе да је узрок смрти несрећне девојке удисање желудачног садржаја.

То, како се наводи, сугеришу прелиминарни резултати вештачења, али се ускоро се очекује да буду готови резултати лабораторијских тестова који ће додатно расветлити околности трагичне смрти тинејџерке.

"Прототема" подсећа да је, према наводима породице несрећне Димитре, шеснаестогодишњакиња била алергична на лактозу и на млечне производе и претпостављају да је она доживела алергијски шок недуго након што је појела хот-дог у ресторану на Халкидикију.

Власница тврди да девојка није помињала алергију

У међувремену, власница фирме коју је 16-годишњакиња посетила у среду рано са својим друштвом да једе, каже несрећна девојка никада није споменула да има алергију на одређене производе, као и да није тачно да је умрла у њиховој радњи.

- Сазнали смо да је после нас девојчица отишла на пиће и да је преминула после извесног времена. Конобарици која је примала поруџбину није постављала конкретна питања о храни. Да нам је рекла за алергију, добро бисмо проверили све - нагласила је она и додала да је девојчица наручила и појела виршле без сенфа.

Према речима мајке несрец́не девојке, шеснаестогодишњакиња је са другарицама била на одмору у Ханиотију на Халкидикију и у уторак увече су изашли да се забаве, док су у раним јутарњим сатима сели да једу у локални ресторан брзе хране.

- Моја ћерка је јела хот-дог, али је алергична на млечне производе и увек је опрезна када једе напољу. Не знам шта се тачно догодило и да ли је било млека у ономе што је конзумирала - рекла је мајка шеснаестогодишњакиње, истичући да се девојчица срушила чим је јела.

Једна њена другарица која је била са њом одмах је отрчала у просторију смештај у којем су боравили како би шеснаестогодишњакињи донела лекове, док су истовремено позвали хитну помоћ. Ипак, како каже њена мајка, помоћ је касно стигла, тек после 45 минута.

- Била је најлепша девојчица и умрла је са само 16 година. У Дому здравља су два пута покушавали да је поврате, али нису успели. Моја девојка је била анђео, а сад је нема. Не знам зашто је хитна каснила. у 5 сати у зору није било гужве у саобраћају да би се каснило -каже очајна мајка.

Тинејџерка је сахрањена данас у Солуну, а на вечни починак испратила су је породица, родбина и пријатељи који су „марширали” на моторима и аутомобилима, које је девојчица волела.

Десетине Димитриних другова из разреда и другара је од раног дана било у цркви да се поздраве и испрате је последњи пут.

(Прототема)

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".