Тиме је угашен и последњи трачак наде да ће се Радован вратити супрузи, деци, сестри, брату и мајци.

- Свекрва је у тешком стању. Прибојавали смо се најгорег, али је опет тињала нада да то није Радован. Апсолутно одбацујемо могућност да је извршио самоубиство. Никада ме Радован не би оставио саму са децом, тим пре што је наш син болестан. Особа која планира да дигне руку на себе, неће вам се јавити телефоном и поручити да ће се са вама чути сутра - каже супруга Драгана мислећи на њихов последњи разговор, 29. маја, кад је Радован већ био на броду и пловио из Атине на острво Кос.

- Истрага је још увек у току, а ми морамо да сакупимо новац за трошкове допремања тела из Грчке. Како ћемо, ни сама не знам. Издржавам децу надничећи. Ако не одем да садим купус, нећу имати шта да им да једу. Тачно је што наш народ каже: "Сиротињо, и Богу си тешка"- кроз сузе прича Драгана.

Тешко је и Дијани, старијој Радовановој сестри.

- Званичници наше амбасаде прекјуче су нам саопштили тужну вест. Додатно су нас повређивала писања појединих медија и разни коментари на друштвеним мрежама. Мислим да се ради о убиству, дакле, да га је неко гурнуо или бацио у море. Мој брат је кренуо у Грчку код кума да ради и заради за породицу. Па, није ваљда толики пут превалио да би скочио са брода. Нећу пустити да се овако заврши - говори у даху Дијана и наставља:

- Истрага није затворена. Не може да буде. Званичан папир о томе нисам добила. Обдукциони налаз потврдио је да је смрт наступила утапањем, али се не зна како је пао с брода. Сазнаће сестра како се то догодило. Две недеље смо чекали да грчки истражитељи упореде генетски материјал, јер им је послат готов ДНК наше мајке - прича Дијана.

Неутешну породицу сада додатно онеспокојава јер немају новца за пренос тела из Грчке.

Помозите породици Јурачић

Уколико желите да помогнете породици Јурачић како би могли да пренесу тело Радована Јурачића у Србију, можете уплатити новац на ова два рачуна: Драгана Јурачић, ул. Банатска 5а, Кикинда Динарски: 250204005918150020 Девизни: /РС35250204002045121022

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

ДОЈАВА О БОМБИ У КРУШЕВЦУ: Евакуисан суд и тужилаштво

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".