Према тврдњама њене мајке С. Ћ., она се тог дана посвађала са пријатељицом у школи и запретила јој да ће је "ставити на списак". За метак, који је полиција пронашла у њеној соби, мајка није знала да каже одакле јој.

Виши суд у Новом Саду је, подсећања ради, малолетници одредио притвор 13. маја због сумње да је два дана пре тога на школском часу изнела тврдње које су изазвале панику, а затим истог дана на друштвеној мрежи објавила узнемирујући садржај. Терети се за изазивање панике и нереда, као и недозвољено држање експлозивних материја. Девојчица је у притвору била до 13. јула.

Њој је притвор био одређен због бојазни да би пуштањем на слободу могла побећи или се крити с обзиром да се од 11. до 13. маја налазила на улици, јер је побегла од куће и блокирала све позиве мајци и осталој породици.

- На улици се крила све док је није пронашла полиција. Притвор јој је тада одређен и због тога што је раније било више интервенција полиције, пошто је мајка пријављивала да је М. М. бежала од куће, што све указује да би пуштањем на слободу могла побећи или се крити. Такође и због опасности од понављања дела, на шта су указали судски вештаци, представници Центра за социјални рад и надлежни из основне школе коју је похађала - појаснила је портпарол новосадског Вишег суда Јелена Остојин.

Она је истакла и да није тачно да мајка није била присутна саслушању ћерке у суду, како наводе поједини медији:

- Мајка М. М. је била присутна при сваком њеном саслушању у суду, код дежурног судије за малолетнике 13. маја и на главном претресу одржаном 23. јуна и 13. јула, као и представник Центра за социјални рад Града Новог Сада. Наредни главни претрес у овом поступку заказан је за 15. август.

БОНУС ВИДЕО:

ПАДАО ГРАД ВЕЛИЧИНЕ ОРАХА: Велико невреме у Оџацима

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".