Prema tvrdnjama njene majke S. Ć., ona se tog dana posvađala sa prijateljicom u školi i zapretila joj da će je "staviti na spisak". Za metak, koji je policija pronašla u njenoj sobi, majka nije znala da kaže odakle joj.

Viši sud u Novom Sadu je, podsećanja radi, maloletnici odredio pritvor 13. maja zbog sumnje da je dva dana pre toga na školskom času iznela tvrdnje koje su izazvale paniku, a zatim istog dana na društvenoj mreži objavila uznemirujući sadržaj. Tereti se za izazivanje panike i nereda, kao i nedozvoljeno držanje eksplozivnih materija. Devojčica je u pritvoru bila do 13. jula.

NJoj je pritvor bio određen zbog bojazni da bi puštanjem na slobodu mogla pobeći ili se kriti s obzirom da se od 11. do 13. maja nalazila na ulici, jer je pobegla od kuće i blokirala sve pozive majci i ostaloj porodici.

- Na ulici se krila sve dok je nije pronašla policija. Pritvor joj je tada određen i zbog toga što je ranije bilo više intervencija policije, pošto je majka prijavljivala da je M. M. bežala od kuće, što sve ukazuje da bi puštanjem na slobodu mogla pobeći ili se kriti. Takođe i zbog opasnosti od ponavljanja dela, na šta su ukazali sudski veštaci, predstavnici Centra za socijalni rad i nadležni iz osnovne škole koju je pohađala - pojasnila je portparol novosadskog Višeg suda Jelena Ostojin.

Ona je istakla i da nije tačno da majka nije bila prisutna saslušanju ćerke u sudu, kako navode pojedini mediji:

- Majka M. M. je bila prisutna pri svakom njenom saslušanju u sudu, kod dežurnog sudije za maloletnike 13. maja i na glavnom pretresu održanom 23. juna i 13. jula, kao i predstavnik Centra za socijalni rad Grada Novog Sada. Naredni glavni pretres u ovom postupku zakazan je za 15. avgust.

BONUS VIDEO:

PADAO GRAD VELIČINE ORAHA: Veliko nevreme u Odžacima

(Informer)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".