Са првом супругом Љиљаном има сина Вукоту и ћерку Искру, док са колегиницом Милицом Михајловић од које је 23 године старији, има сина Реља.

 

Фото: Милица Михајловић

 

 

- Милица је пуна живота, оптимизма и талента. Тај спој је драгоцен за сваког ко се са њом дружи на било који начин.  Реља је једна Миличина храбра одлука. Моја није. Ја сам увек говорио просто да то не могу, јер не могу. Ето то је исто једна од битних њених карактеристика да учини оно што мисли да треба да учини. Учинила је боље него што сам ја мислио. Ја сам сада матор за ту врсту родитељства али је зато то сад некако слађе. Све су то биле одлуке мојих храбрих супруга. Да сам ја одлучивао не би ни било деце. Сигурно - рекао је Брајовић својевремено у емисији "Све што ми припада" и наставио да говорио о свом животу:

Фото: В. Данилов

 

 

- Ја то додуше кажем таутолошки. За себе бих рекао да сам хвала Богу атеиста. Стално пролазим кроз велика искушења, животна искушења. У овим годинама могу бити задовољан са односом Бога према мени. Увек размишљам о томе кад подвучем црту да ли сам више људи обрадовао или разочарао. Мислим да глумац као и сваки уметник служи свом народу. Јесу глумци егоцентрични и што каже Раде Марковић, чим се неко бави овим послом питање је колико је он чист, шта му је то требало, али без обзира увек размишљам о томе. Али мислим да сам доста људи обрадовао и и да су ме људи више волели него што ме нису волели - рекао је Брајовић и додао: 

Фото: Д. Миловановић

 

 

- Живот мени ништа није закинуо. Оно што нам свима закида то су друштвени односи, то су односи система вредности који доста чине да човек буде срећан или несрећан. А ми данас живимо још увек једно велико искушење.

БОНУС ВИДЕО: