Тог 5. јула догодила се незапамћена трагедија у селу Добро Поље, када се син разнео бомбом, а његови отац и мајка су упуцани. З.П. је преживео и он је са тешким повредама одвезен у болницу, где је и оперисан.

Коначно откривена истина о злочину

Више јавно тужилаштво у Зајечару одмах је покренуло истрагу како би се утврдило ко је кога убио, а према информацијама утврђено је да је син прво извршио самоубиство, а онда је његов отац убио своју жену и покушао да изврши самоубиство.

- Тужилаштво је донело наредбу о спровођењу истраге против З.П из Доброг Поља, због постојања основане сумње да је 5. јула ове године, пуцајући из пушке - карабина, лишио живота своју ванбрачну супругу сада покојну Б.Ј. Наредбом о спровођењу истраге ставља му се на терет извршење кривичног дела убиство. Догађају је претходило самоубиство сада покојног Д.П. из Доброг Поља, активирањем ручне бомбе - наводе из ВЈТ Зајечар.

Фото: Друштвене мреже

 

Како додају, у току истраге тужилаштво је одредило и спроводи све неопходне доказне радње-испитивање сведока, као и налагање свих неопходних вештачења.

"Довешћу је, макар се сви поубијали"

Како прича рођака ове породице, место у којем се догодила незапамћена трагедија је село са мање од 200 душа.

- Оволико зла мислим да ниједно село не памти. Зло међу људима. Ја носим црнину,код нас је то обичај а срцем никад нецу прежалити никог - прича рођака ове породице.

У куци су живели З.П,његова мајка В., супруга Б.Ј. и троје деце.

Како причају познаници ове породице, њима је полиција често долазила на врата, а З.П. се бавио многим незаконитим стварима. Како кажу, породица је живела без струје, у веома тешким условима.

Фoто: Фејсбук принтскрин

 

Како наводе рођаци, ово је само последица дугогодишњих поремећених породичних односа. Тог дана син Б.П. се посвађао са породицом, јер је желео да доведе своју трудну девојку да живи са њима у кући.

- Он је њима рекао: "Ја ћу њу довести, па макар се сви поубијали". И онда је старији брат Д.П. активирао бомбу и разнео се у кући - прича рођака, која тврди да су у кући у том кобном тренутку били и његов брат Б.П. и мајка његовог оца.

Након тога, З.П. је узео оружје.

- Након што се Д.П. разнео, З.П. је убио своју супругу Б.Ј. и пуцао у себе... - прича потресена жена.

Како кажу познаници, З.П. је узео пушку и рекао је: "Шта ће нам више животи кад немамо сина" и пуцао у Б.Ј. па у себе.

Познато стање преживелог оца

З.П. је примљен у болницу у веома тешком стању. Он је након операције у УКЦ Ниш прикључен на респиратор. Он је још увек животно угрожен.

- Хоспитализован је на Клиници за анестезију, у врло тешком стању, седиран и прикључен на апарат за вештачку вентилацију. Тренутно хемодинамски стабилан, али и даље животно угрожен - наводи извор.

Уколико З.П. преживи, он ће кривично одговарати за убиство супруге Б.Ј. Такође, као преживели очевидац породичног злочина он може да открије нове детаље и помогне надлежним органима да се злочин у потпуности расветли.

Фото: Фејсбук принтскрин

 

Подсетимо, након стравичне трагедије у јавности су се појавиле чак три верзије овог злочина и како се он заправо одиграо.

Наиме, испрва је било речи о томе да је син упуцао мајку и оца, па се разнео бомбом. Затим, појавила се верзија да је отац убио мајку и покушао себе, а када је син све то видео, узео је бомбу и разнео се.

На крају, трећа и коначна верзија је, да се прво син разнео бомбом, а затим је након тога отац узео пушку - упуцао супругу, а онда и себе. Ово се испоставило као истина и заправо званична информација о томе шта се догодило, што је потврдило и Више јавно тужилаштво у Зајечару.

БОНУС ВИДЕО:

Објављен снимак хапшења убице из Земуна и његових саучесника

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".