- У наредна два сата на на подручју Баната уз локални развој облачности краткотрајни пљускови са грмљавином - стоји на сајту РХМЗ.

У целој Србији, посебно током друге декаде јула, очекује се веома топло време.

Време наредних дана

Данас ће максимална температура бити до 36 °Ц, а у среду и четвртак (12. - 13.07.) биће још топлије, локално чак до 40 °Ц.

У петак ће доћи до краткотрајног пада температуре (за 5 до 8 степени), али се од суботе очекује поновно топлије време. Од недеље се очекује повратак максималних температура од 35 до 40 °Ц. Такође, у већим градовима, укључујући и Београд, могуће су тропске ноћи са минималним температурама изнад 20 °Ц.

За подручје Војводине издато је упозорење на временске непогоде за четвртак крајем дана и током ноћи ка петку. Очекују се локални пљускови праћени грмљавином, градом и јаким, олујним северозападним ветром. Грађани требају бити опрезни и предузети потребне мере предострожности у тим периодима.

Упозорење за Београд

Посебно упозорење важи за подручје Београда током друге декаде јула (од 11. до 20.07.), где се очекује веома топло време. Данас ће максимална температура бити до 35 °Ц, док ће у среду и четвртак бити још топлије, од 36 до 38 °Ц.

У петак ће доћи до краткотрајног пада температуре (за 5 до 7 степени), али се од суботе очекује поновно топлије време. Од недеље  се очекује повратак максималних температура преко 35 °Ц. Такође, очекују се и тропске ноћи са минималним температурама од 22 до 24 °Ц, пише Информер.

БОНУС ВИДЕО:

ЗАСТРАШУЈУЋ ПРИЗОР: Тренутак када гром удара у трафостаницу на Видиковцу

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".