- Јако ретко идем у пекару, нисам пар месеци сигурно, јутрос узмем једну четвртину бурека и јогурт 467 динара. Четири евра бурек на Бановом брду, а људима скуп гирос на Ситонији 3,8 евра. Где смо ми оволико погрешили? Имамо ли удружење потрошача, спадају ли пекари под њихову надлежност? Колико треба породици - написао је Београђанин.

Фото: Твитер принтскрин

 

Испод објаве су се низали коментари корисника ове мреже и потрошача који су били сагласни са тим да бурек папрено кошта.

- Ствар је у томе да сам био јако непријатно изненађен, чак сам прво помислио да је грешка, видим није, бурек шунка, пекарски јогурт и кеса 467 динара. Притом бурек је толико мастан да сам трећину бацио. То је обична пекара уз пут није неко елитно место, пецива скоро сва 1.000 динара по килограму - додао је аутор, док се други корисник надовезао:

- Брдо је постало безобразно скупо. Гирос је одавно 450, мали. Пиво 400-450. Која је то пекара у питању не знам, али бурек са јогуртом, ван Брда је углавном 200-250 динара.

Фото: П. Митић

 

Ипак, неки су писали да је бурек са шунком иначе скуп.

- То није обичан бурек, већ бурек са шунком и вероватно качкаваљем и он је свуда најскупљи. Бурек са месом, сиром кошта око 600-700 динара по килограму, а 300 грама (око 200 динара) је сасвим довољна мера (по количини у рангу са обичним гиросом) - наводи се у коментару.

Остали корисници су подсетили и да је у осталим градовима јефтиније.

- У Краљеву је бурек с месом 160 динара - стоји у једном коментару, док у другом пише:

- Пекаре су биле некада најјефтинија солуција, сад јести у пекарама је постао луксуз. Израчунајте само кад би четвороцлана породица по једном недељно појела бурек колико то излази месечно.

БОНУС ВИДЕО:

Рецепт за уштипке од спелте: Готови су за један минут

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".