- U naredna dva sata na na području Banata uz lokalni razvoj oblačnosti kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom - stoji na sajtu RHMZ.

U celoj Srbiji, posebno tokom druge dekade jula, očekuje se veoma toplo vreme.

Vreme narednih dana

Danas će maksimalna temperatura biti do 36 °C, a u sredu i četvrtak (12. - 13.07.) biće još toplije, lokalno čak do 40 °C.

U petak će doći do kratkotrajnog pada temperature (za 5 do 8 stepeni), ali se od subote očekuje ponovno toplije vreme. Od nedelje se očekuje povratak maksimalnih temperatura od 35 do 40 °C. Takođe, u većim gradovima, uključujući i Beograd, moguće su tropske noći sa minimalnim temperaturama iznad 20 °C.

Za područje Vojvodine izdato je upozorenje na vremenske nepogode za četvrtak krajem dana i tokom noći ka petku. Očekuju se lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, gradom i jakim, olujnim severozapadnim vetrom. Građani trebaju biti oprezni i preduzeti potrebne mere predostrožnosti u tim periodima.

Upozorenje za Beograd

Posebno upozorenje važi za područje Beograda tokom druge dekade jula (od 11. do 20.07.), gde se očekuje veoma toplo vreme. Danas će maksimalna temperatura biti do 35 °C, dok će u sredu i četvrtak biti još toplije, od 36 do 38 °C.

U petak će doći do kratkotrajnog pada temperature (za 5 do 7 stepeni), ali se od subote očekuje ponovno toplije vreme. Od nedelje  se očekuje povratak maksimalnih temperatura preko 35 °C. Takođe, očekuju se i tropske noći sa minimalnim temperaturama od 22 do 24 °C, piše Informer.

BONUS VIDEO:

ZASTRAŠUJUĆ PRIZOR: Trenutak kada grom udara u trafostanicu na Vidikovcu

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".