Након више од 48 сати интензивне потраге око засеока Ле Вернет, власти су признале да је дечак до сада "требало да буде пронађен" да је био унутар периметра.

- Има две и по године, умео је да препешачи прилично раздаљину. Али, све те потраге у протекла два дана требало да нам омогуће да га лоцирамо - рекао је Марк Шапу, полицајац задужен за Горњопровансалске Алпе где је Емил нестао у суботу поподне.

Што се тиче третирања нестанка као отмице, Реми Авон, јавни тужилац, рекао је на истој конференцији за новинаре: "Све хипотезе остају важеће, ниједна није фаворизована или искључена."

После три дана, двогодишњак и даље није пронађен након што је полиција извршила претрес око 20-ак кућа у малом алпском засеоку окруженом шумом.

 

 

Како страхови расту, јавни тужилац је нагласио да за сада "ниједан елемент не карактерише кривично дело које би могло да буде узрок овог нестанка".

Полиција је у понедељак већ проширила подручје претраге након што није пронашла никакав траг дечака. У помоћ су доведени хеликоптер, дронови са термичким камерама и пси трагачи.

- Остајемо присутни на терену. Користимо специјализована средства у потрази за траговима и одговарамо на потребе судске истраге - рекао је Шапо.

Емил се играо у башти куће своје баке и деде у засеоку Ле Верне у суботу поподне када је нестао.

Породица се спремала да напусти кућу у којој су боравили када је Емил искористио непажњу, рекли су званичници. Његови бака и деда су дошли да га ставе у ауто и открили да је нестао.

Они су тада обавестили полицију у суботу око 17.15, када су чланови породице, полиција, радници хитне помоћи и локални мештани почели потрагу за дечаком.

Франсоа Балик, градоначелник Ле Вернеа, рекао је јуче француској телевизији да је дечак био "добар шетач" за своје године.

- То је мало село са 20-ак кућа… све видимо. Могао је отићи и можда се изгубио или се скрива - рекао је.

Област око Ле Вернеа је окружена шумом и популарна је међу планинарима.

Емила, који је пореклом из околине Марсеја, приметиле су две особе док је излазио из куће своје баке и деде. Међутим, тада су рекле да су га "изгубили из вида".

БОНУС ВИДЕО:

АПОКАЛИПСА У ПАРИЗУ: "Новости" на месту експлозије

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".