У једној од бујица нашао се и беспомоћни пас, који би вероватно окончао свој живот у мутним таласима да се није појавио један храбри младић.

На снимку који је преплавио друштвене мреже, види се младић који само у доњем вешу ускаче у набујале таласе и извлачи пса који се, ношен бујицом, заглавио у живој огради.

Овај његов потез изазвао је одушељење, а храбри Сарајлија Амар Демшулов је за Klix.ba испричао како је са балкона куће видео пса који се гушио у води и како је одмах истрчао да помогне угроженој животињи.

- Комшија га је пустио са ланца да се сам бори, а пас је заглавио у живој огради. Струја реке је била невероватно брза, а пас се борио последњим атомима енергије. Истрчао сам из куће у доњем вешу и пробијао се кроз воду како бих га спасио. Био је веома тежак јер је његово крзно било натопљено водом, али смо успели да га спасимо, нахранимо и пренесемо на сигурно - рекао је Демшулов.

Иначе, Кантон Сарајево су у петак погодиле поплаве услед обилних падавина које су трајале цео дан и ноћ.

Излиле су се реке Босна, Жељезница и Тилава, а најгоре је погођено подручје општине Илиџа.

Влада Кантона Сарајево прогласила је на ванредној седници елементарну непогоду на том подручју, изазвану поплавама и обилним падавинама.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".