Вода у Источном Сарајеву угрожава домаћинства и саобраћајнице, а угрожени су објекти и мост на реци Жељезници у насељу Војковићи у општини Источна Илиџа.

Општина Пале је прогласила ванредну ситуацију, а према томе иде и општина Трново.

У насељу Кула у општини Источна Илиџа поплављене су саобраћајнице и домаћинства. Надлежни су упутили апел грађанима који живе у улицама Касиндолски батаљон и Равногорска да не излазе из својих кућа без преке потребе. Такође, апеловано је на грађана да се ставе у службу помоћи надлежним органима у случају потребе. Кризни штаб општине Источна Илиџа издао је препоруку да се због поплава на подручју ове локалне заједнице деца не шаљу у вртиће и школе.

 

Екипе Ватрогасне јединице Града Источног Сарајева помажу у испумпавању воде која је ушла у стамбене и пословне објекте, а најугроженија су насеља Доњи Которац, Касиндо и Младичко поље.

Начелник општине Пале Бошко Југовић прогласио је вандредну ситуацију на подручју ове општине након што су се у појединим насељима реке излиле, па бујице угрожавају имовину грађана и привредних субјеката.

У већини крајева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија отежано због активирања клизишта и изливања воде на колововозе, а из Ауто-мото савеза Републике Српске издвајају магистрални пут Сарајево—Фоча, где је саобраћај потпуно обустављен и преусмерен на алтернативни правац преко Игмана.

(Новости)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".