U jednoj od bujica našao se i bespomoćni pas, koji bi verovatno okončao svoj život u mutnim talasima da se nije pojavio jedan hrabri mladić.

Na snimku koji je preplavio društvene mreže, vidi se mladić koji samo u donjem vešu uskače u nabujale talase i izvlači psa koji se, nošen bujicom, zaglavio u živoj ogradi.

Ovaj njegov potez izazvao je odušeljenje, a hrabri Sarajlija Amar Demšulov je za Klix.ba ispričao kako je sa balkona kuće video psa koji se gušio u vodi i kako je odmah istrčao da pomogne ugroženoj životinji.

- Komšija ga je pustio sa lanca da se sam bori, a pas je zaglavio u živoj ogradi. Struja reke je bila neverovatno brza, a pas se borio poslednjim atomima energije. Istrčao sam iz kuće u donjem vešu i probijao se kroz vodu kako bih ga spasio. Bio je veoma težak jer je njegovo krzno bilo natopljeno vodom, ali smo uspeli da ga spasimo, nahranimo i prenesemo na sigurno - rekao je Demšulov.

Inače, Kanton Sarajevo su u petak pogodile poplave usled obilnih padavina koje su trajale ceo dan i noć.

Izlile su se reke Bosna, Željeznica i Tilava, a najgore je pogođeno područje opštine Ilidža.

Vlada Kantona Sarajevo proglasila je na vanrednoj sednici elementarnu nepogodu na tom području, izazvanu poplavama i obilnim padavinama.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".