Дина је објавила фотографије које личе на праву бајку, а њен изабраник је директор компаније „Цуративе“.

 

 

Иначе, Дина је једна је од најмлађих доктора науке о дуговечности (геронаука) са више академских радова.

Кооснивачица је и директорка биотехнолошке компаније Гамето, која се бави репродуктивном дуговечношћу жена.

"Екстремно сам страствена када су у питању две ствари у животу, јер сам и сама то искусила. Те две ствари су едукација и здравствена заштита. Заиста бих волела да успем у овоме јер онда бих могла да одем до неког детета које се крије у подруму од рата и кажем му – хеј, ако сам ја успела онда можеш и ти. Заиста је могуће“, изјавила је Дина својевремено.

Рођена је на југу Србије у турбулентним ратним временима на Балкану. Рано је развила интересовање за математику и природне науке и добила бројне награде на националним и међународним такмичењима из математике.

Са 14 година похађала је часове анатомије и заљубила се у људску физиологију и ту је имала велику срећу. Отац ју је, као професор хистологије и ембриологије, охрабрио да ради у лабораторији и проучава раст ембрионалних ткива под микроскопом.

 

 

Након рата, Дина се преселила у Лондон и уписала Медицинску школу УЦЛ, где је стекла двоструку диплому медицине и физиологије.

Била је добра студенткиња и добила је више награда, укључујући прво место у претклиничкој медицини и годишњу награду физиолошког друштва за најбољи укупни учинак из физиологије.

 

 

Основала је „Бе Тхе Цханге УЦЛ“, највећу мултидисциплинарну иницијативу за побољшање квалитета коју воде студенти.

Дина данас гостује на највећим светским семинарима и држи предавања из своје области.

Упркос радним обавезама Дина се труди да води здрав живот.

 

 

„Трудим се да практикујем оно што проповедам, али морам признати да није лако водити здрав начин живота када се трудиш напорно да радиш и бринеш се за друге и свакако имам своје слабости и унутрашње битке. Увек покушавам да одспавам 7-8 сати и не могу да размишљам бистро након две непроспаване ноћи. Покушавам да водим дијету која опонаша пост. Једем временски ограничено од 8-10 сати дневно и трудим се да имам барем један дан у недељи када постигнем пост од најмање 18 сати. Још увек се борим са постовима дужим од 24 сати. Уживам у боксу два пута недељно, трчим десет километара једном или два пута недељно, а остало је теретана и плес и свакодневне мале шетње. Моја исхрана је углавном пескатаријанска и ретко једем месо. Никада нисам пушила и не пијем алкохол. Волим слатко и покушавам да управљам нивоима стреса и дизајнирам своје макроокружење на такав начин да ће ми бити довољно мало 85% тамне чоколаде или меда са мало јогурта и бобичастог воћа или овсенених пахуљица и цимета“, открила је она.

 

( Задовољна.рс)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".