Педесетогодишњак из Грчке удавио се покушавајући да спаси непознату жену, а његово тело нађено је на истој плажи где је пре више од 30 година силовао и убио 16-годишњу девојку.

У злочину који је шокирао Грчку, Танасис Караплиос (50) осуђен је пре 30 година за првостепено убиство студенткиње Кристине Сами, које се десило на истом месту где је осуђени убица трагично изгубио свој живот крајем ове недеље.

Тадашњи млади Караплиос, иначе рибар, силовао је несрећну девојку, након чега ју је на смрт претукао саксијама за цвеће по глави. Осуђен је на доживотни затвор, али је пуштен из затвора пре 13 година због доброг владања.

Како преносе медији, након изласка остао је да живи са својим родитељима, скривајући се од мештана.

Ужасан крај младе Кристине

Шеснаестогодишња Кристина Сами, убијена је на Ускрс 1990. године, када је била на одмору са породицом. Караплиос, који је тада имао 23 године, прво ју је задавио а потом силовао. Када је завршио, да би се уверио да је заиста мртва, згњечио јој је главу саксијом за цвеће.

 

 

У септембру 1991. године, осуђен је на доживотни затвор.

- Рибар није могао да лаже. Признао је убиство шеснаестогодишње студенткиње која је пронађена полугола на плажи, док је поред ње лежала крвава саксија - пренели су тамошњи медији у тренутку суђења.

Са друге стране, убица се није пуно бранио, прихватајући своју судбину.

- Нисам схватио да сам је убио - изјавио је Караплиос на суђењу, након чега га је мајка несрећно страдале девојке ошамарила пред свима у судници.

Родитељи нису одустали од сина

Родитељи сада већ педесетогодишњака, захтевали су да се њиховом детету смањи доживотна казна, јер су сматрали да се доста покајао у затвору за свој злочин.

- Пре 33 године, мајка и отац осуђеног су дошли у моју канцеларију и тражили од мене да браним њихово дете које је оптужено за првостепено убиство и силовање. Покушао је да силује девојку која се по њиховим наводима заљубила у њега на летовању. Када сам га упознао, био је као мало дете - изјавио је његов адвокат, Алексис Која, који је издејствовао ранији отпуст.

Апелациони суд је тада одлучио да Караплиосу скрати доживотну казну затвора и изрекне казну од 17 година, коју ју је убрзо одслужио.

(Прототема)

БОНУС ВИДЕО: